A hétvégén Csípőteleken jártunk

A hétvégén Csípőteleken jártunk

Az Alapítvány által meghirdetett, „Búza a magok királya” pályázat résztvevői jutalomkirándulásként részt vehettek a Csípőteleki szarvasmarha telep látogatásán.

Voltak pályázó gyerekek a szegedi, jászsági, nagybajomi és kaposvári közösségi házakból is. A gyerekek mentoraikkal és az operatív igazgatóval szombat délelőtt 10 órakor kíváncsian lépték át a tehenészet kapuját. Rögtön friss innivalóval kínáltak bennünket, majd a Bonafarm cégcsoport munkatársai részletes ismertetőt adtak a cégről.

Ezt követően körbekísértek bennünket a Bóly Zrt. telepén. Megcsodálhattuk a nagyon modern technológiával ellátott szarvasmarha-tenyészetet, ami elengedhetetlen a kiváló alapanyagú modern tejtermeléshez. Gyönyörű szarvasmarhákat láthattunk, de a legnagyobb sikert a legfiatalabb egyedek, a kisborjúk aratták. Diákjaink között van, akit vonz a mezőgazdasági pálya, és ez a látogatás megerősítette benne, hogy ezen az úton szeretne továbbhaladni a pályaválasztásban.

A gyerekek örültek a kirándulásnak, és annak, hogy együtt lehettek. Egy finom ebéd után a gyönyörű napsütésben délután mindenki elindult haza.
Köszönjük szépen a Bonafarm cégcsoport támogatását!!!