Bournemouth

A hetedikesek és a felsőfokú angol nyelvi verseny nyertesei Bournemouthban táboroztak.

Az első napunk:

Hajnalban álmos, de izgatott gyerekek ültek fel a reptérre induló buszra. Mindannyian nagyon várták már ezt a tábort. A nagy élményt jelentő repülőút után egy „rövid” buszozás után megérkeztünk Bournemouthba. A vendégfogadó családok már nagyon vártak bennünket, és pillanatok alatt hazaszállították a gyerekeket. Az első délután ismerkedéssel telt. Holnaptól elkezdődik az intenzív nyelvi oktatás.

A második napunk:

Ez az első alapítványi tábor Bournemouthban, ezért mindannyian izgatottan vártuk az első napot a nyelviskolában. Egy angol nyelvű teszt megírása biztosította, hogy kicsik és nagyok a tudásuknak megfelelő csoportba kerüljenek.
A kis munkát követően egy a nyelviskola által szervezett buszos kiránduláson vettünk részt. Idegenvezetőnk számos érdekességet mesélt a népes tengerparti városról. A rövid ebédet követően lehetőségünk volt egy kis pihenésre, majd egy kellemes sétára indultunk, célpontunk a homokos tengerpart volt. A verőfényes napsütésben a csoport nagy része megmártózott az amúgy meglehetősen hideg, de a melegben kellemesnek bizonyuló tengerben. Sokaknak most nyílt először alkalmuk közelebbről megszemlélni a hullámzó kék tengert. Csoportunk ezután szétvált, a gyerekek hazaindultak, hogy vendéglátó családjaikkal megosszák frissen szerzett élményeiket.

Bakonyi Bálint, György-Dávid Valentin (Kaposvár 3.)

A harmadik napunk:

A harmadik napunk egy városnéző sétával kezdődött, amelyen a város központjába vittek el minket. A túravezetőnk bemutatta nekünk a Russell-Cotes múzeum épületét, majd a Bournemouth Pier-re mentünk tovább.

A Pier megtekintése után a tengerparton található Ócenárium halait, kétéltűit, és hüllőit csodáltuk meg. A délelőtti kirándulásunkat délután angol órákkal folytattuk, ahol már csoportkoban tanulhattuk, és gyakorolhattuk az angol nyelvet. A napot ismét a tengerparton zártuk, ahol a bátrabbak ismét bemerészkedtek a tenger szélébe megmártózni.

A negyedik napunk:

A Bournemouthban töltött negyedik napunk a tengerparton kezdtük, ahol tengerparti játékokon vehettünk részt és csigahéjaket, köveket gyűjthettünk. A tengerparti foci és röplabda után ismét az iskolapadba ültünk, hogy ismét tanuljuk a nyelvet. Az órák után mindenki hazament a családjához vacsorázni, és felkészült az esti diszkóra, amire már egész nap vártunk.

Ötödik napunk:

Reggeli után siettünk az iskolába. Egy busszal kivittek egy nagy szabadidőközponthoz. A csoport egyik fele úszott, és akinek nem volt kedve úszni, tollasozhatott. A délelőttöt egy izgalmas focival zártuk. Miután az iskolában megebédeltünk elkezdődtek az angolórák. A tanárok igyekeznek, hogy érdekessé tegyék az órákat. Az egyik legnagyobb dolog az, hogy lehetőségem van arra, hogy többféle nemzetiségű gyerekkel beszélgethetek, akik kedvesek, jó fejek és nagyon viccesek. A bornemouthi estét Martin két helyi társaságában egy rögtönzött dobolással dobta fel.

Szász Rebeka Sz2
Hatodik napunk:
Reggel korán kellett kelni, túrázni indultunk. A helyi nemzeti parkba látogattunk, ahol érdekes dolgokat tudtunk meg az ottani élővilágról és múltról. Ebéd után részt vettünk az utolsó angolóráinkon. Érdekes volt, hogy megtudtam magam értetni spanyolokkal, oroszokkal, egyéb nemzetiségűekkel. Bár erre szükségem is volt, mert az osztályomban én voltam az egyetlen magyar. Az óra végén megkaptuk az oklevelünket amelyen értékelték az egész heti munkánkat. Délután bementünk a belvárosba, meglátogattuk a Bournemouth Piert, a bátrabbak pedig felülhettek a körhintára. A nap végére mindenki elfáradt, de a mai napon is sok élménnyel gazdagodtunk.
Alig várjuk a holnapi kirándulást a híres egyetemi városba, Oxfordba.
Kovács Dániel Sz1

Hetedik napunk
A szombati, egyben az utolsó napunkon Oxfordba látogattunk el. A szigetország belsejében elhelyezkő város elsősorban az egyeteméről világhírű. A látogatásunk célja az volt, hogy a helyi nevezetességeket megismerjük. A buszunk a belváros szélén tett le minket, innen indultunk felfedezni a várost. Az egyetemi épületeken kívűl a templomokat, katedrálisokat és az ingyenesen látogatható természettudományi múzeumot mutatták meg nekünk. A belvárosi séta után utunk a város leghíressebb parkján át a Harry Potter filmekből is ismert egyetemi épületegyütteshez vezetett, ahol kígyozó sor várta, hogy bejuthasson a filmből ismert helyszínekre. A városnézés után megebédeltünk, majd a csoport két részre bomlott, néhányan kitartóan beálltak „Harry Potter” iskoláját megnézni, a többiek pedig a természettudományi múzeumbe látogatott el. Oxfordi látogatásunkat egy közös sétáló utcai bejárással zártuk. Bournemouthba visszaérve, aki még bírta energiával, az kiment a tengerpartra elbúcsúzni a nyári élményeink fő helyszínétől.