Kis-szakmai gyakorlat

Kis-szakmai gyakorlat

A Csányi Alapítvány és a BONAFARM cégcsoport közös pályázatot hirdetett „Gyakorlat teszi a mestert IV.” címmel, ahova én is pályáztam informatika szakterületen.

Május 6-án, pénteken került sor a kis-szakmai gyakorlatomra. Reggel Pécsen találkoztam Paulovics Barnával és onnan indultunk Bólyba. Az oda vezető úton beszélgettünk a tanulmányaimról, Paulovics Barna mesélt a cégről, illetve megbeszéltük, hogy fog kinézni a nap. Először Barna megmutatta nekem a cég SAP rendszerének felépítését és működését, majd a teszt rendszeren megnézhettem, hogy néz ki egy termék rendelésének folyamata egészen a készletre vételig.

Ez után a betekintést nyerhettem a kontrolling osztály működésébe és a kontrollerek feladataiba. Ebéd közben a többi ott dolgozóval is tudtam kicsit beszélgetni.

Ebéd után Balogh Miklóssal töltöttem az időt, aki az adatbázisokat, adatbázisok felépítését mutatta be, továbbá megmutatta, hogy készülnek a riportok, milyen adatokból tevődnek össze általában és hogy ezek mikor és kiknek küldődnek ki.

Meg szeretném köszönni a Csányi Alapítványnak, a BONAFARM cégcsoportnak és Paulovics Barnának ezt a lehetőséget.

Bozsoki Balázs, Kaposvár 3