Meghívás

Május 24-én a Fulbright Bizottság ünnepélyes keretek között búcsúzott a hazautazó amerikai és a tanulmányaikat Amerikában elkezdő magyar ösztöndíjasoktól.

Az alkalmon a Csányi Alapítvány, mint partnerszervezet is képviseltette magát. A kiutazó ösztöndíjasok a délelőtt folyamán egy tájékoztatón vehettek részt, ahol bemutatkozásukat követően tájékoztatást kaptak a kint tartózkodásuk további részleteiről.

A búcsú partinak egy dunai sétahajó adott otthont, ahol a kötetlen és jó hangulatú este fényét a meghívott vendégeken túl, a magas színvonalú vendéglátás emelte. Az alkalmat Dr. Jókay Károly a Fulbright Alapítvány ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Az amerikai és magyar ösztöndíjasok mellett, a Budapesti Amerikai Nagykövetség képviselői, a szponzorok és partnerszervezetek is képviseltették magukat.

Május 25-én a Brody Studioban itt tartózkodásuk záróakkordjaként, színes és izgalmas előadások keretén belül az amerikai ösztöndíjasok bemutatták projektjeiket, beszámolva magyarországi tapasztalataikról és élményeikről. Mindkét alkalom nagyszerű lehetőséget kínált a kapcsolatok építésére és a tapasztalatcserére.