Busójárás Mohácson

A mai nap (február 10.) a nagybajomi hármas csoportnak egy régi álma vált valóra, hiszen eljutott a mohácsi busójárásra. Délelőtt folyamán gördültek be a buszok Mohácsra, ahol már várták a gyerekeket a mohácsi mentorok, Éles Annamária, Koszta Gergő és a gyerekek. A felfrissülés után a főtéren át vezetett a kalandos út egészen a városházáig. A busókkal vigyázni kellett, mert nagyon huncutok voltak, de azért egy-kettővel fotót lehetett készíteni. Kovácsné Bodor Erika mohácsi mentor a városházán várta utána a csoportokat, ahol megmutatta a dísztermet, elmesélte Mohács és a busójárás történetét illetve megmutatta Bán István textilművész által tervezett hatalmas gobelint, mely a busójárás legendáját örökíti meg. A díszterem megtekintése után a csoport lesétált a Duna partra majd eljutottak a busó múzeumban, ahol nagyon sok ismerettel lettek gazdagabbak. Sikerült a busó maszkkészítés rejtelmeibe is bepillantást nyerni. Köszönet az élményekért, a finom pizzáért és a kedves ajándékokért is!

a nagybajomi gyerekeket

Olyan emlékekkel érkeztem haza Mohácsról, amelyekre még sok-sok év után is boldogan fogok visszaemlékezni. Pap Virág Nagybajom 3

A helyiekkel nagyon könnyen kijöttünk, mindegyikük kedves volt és segítőkész. Nagyon viccesen viselkedtek, többükkel még táncolhattam is. Gelencsér Márton Nagybajom 3

Bementünk egy busó maszk kiállításra, ahol különböző és érdekes maszkot láttunk. Károlyi Dániel Nagybajom 3