Célok és tettek a sportban

Célok és tettek a sportban

Egy éve kezdtem el snowboardozni. Mi is a snowboard? Sajnos nincs rá igazán jó magyar megfelelő, gyakorlatilag hódeszkázást jelent.  Nagyon új sportág hazánkban, igazából pár éve kezdett ismertebbé válni és fejlődni ez a sportág. Régóta ki akartam próbálni, addig – addig kértem, míg szüleim kötélnek álltak és elvittek kipróbálni a snowboardot. Akkor jöttem rá, hogy ez egy elég nehéz sport és sok kitartást igényel. De mégis azonnal beleszerettem. Egyszer csak komolyra fordultak a dolgok a sok edzés után. Az elmúlt héten nagy örömmel vettem részt egy para snowboard edzőtáborban edzőmmel, Harmat Rózsával.

Ezt a tábort a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság szervezte. A paralimpiai bizottság fizikailag sérült téli és nyári sportot űző sportolókat támogatnak és juttatnak ki a Paralimpiára. A para snowboardban három kategória van (a sérülés szerinti kategória igazából); egy felső végtag kategória és két alsó végtag kategória.  Apukám segített felvenni velük a kapcsolatot, mert apa is nagy sportember, neki is mindene a sport. Eplényben kezdtem el és mostanra már Dubajba is kijutottam. Jó lenne eredményeim alapján még sok más helyre is eljutni. Mivel a sportágban még kevés versenyző van, a kitartó és kemény munkával talán gyorsabban érhetek el eredményt nemzetközi szinten is. Ezért választottam ezt, mert számomra nagyon különleges. Az első edzőtábort, amiben részt vettem, Dubajban rendezték meg, mert van ott egy Ski Dubai nevű sí központ. Ebben a központban rendezték meg a para snowboard Ázsia és Világkupát, ahova nagyon sok országból jöttek sportolók. Nagyon sok jó embert ismertem meg, akik már régóta benne vannak ebbe a közegben.

Ez az egész egy nagycsaládként működik. Jó volt olyan emberekkel találkozni, akikkel sok a hasonlóság bennünk. Sokan talán irigykednek arra, hogy a népszerű turista paradicsomba, Dubajba mehettem, de sajnos keveset láttam belőle, mert egész nap edzéseink voltak. Csak a havat láttam a sivatag országában. Nagyon elfáradtam, de megérte!

Nagy céljaim vannak, sok kitartással szerintem bármit el lehet érni és lehet valakiből jó síelő vagy snowboardos annak ellenére, hogy hol lakik, vagy milyen fizikai állapotban van. Nagyon élveztem ezt a tábort és már nagyon várom a következőt. Remélem, újra találkozok azokkal, akiket megismertem ebben a táborban. Fekete Lilla, Kaposvár 2-es csoport