V. CSÁSZ Kupa Székelyföldön

V. CSÁSZ Kupa Székelyföldön

Az Alapítványi Válogatott idén is meghívást kapott a Székelyföld Napok keretén belül megrendezésre kerülő CSÁSZ Minifoci Kupára.

Már szerdán elindultunk, hogy utunk egy részét teljesítsük, hiszen majdnem 1000 km várt ránk Csíkszeredáig. A szerda esténket a szegedi Közösségi Házban töltöttük, ahol már a csapat nagy része együtt volt. Aztán másnap reggel a szegediek is csatlakoztak és elindultunk Székelyföldre, ahova az esti órákban érkeztünk. Szívélyes fogadtatásban volt részünk, amit ezúton is köszönünk.

Október 21-én, pénteken reggel elkezdődtek a várva várt meccsek. A nagyobb korosztályban szerepeltünk, ahol összesen hat csapat harcolt a kupáért. A tavalyi évben két csapatunk is volt és az első két helyet mi szereztük meg, így idén sem lehetett más a célunk. Nagyon szimpatikus ellenfelek ellen impozáns gólkülönbséget sikerült elérnünk igazi csapatjátékkal, ami hozzásegített minket a kupa elnyeréséhez. A tavalyihoz hasonlóan csapattársunk Vígh Bence bizonyult a legjobb játékosnak.

A focikupa végeztével az új stadionban nézhettünk meg egy harmadosztályú mérkőzést, ahol az FK Csíkszereda csapata nyert 1:0-ra. Az uzsonna után még felmentünk a csíksomlyói búcsújáróhelyre, ahol igazán szép látványban volt részünk.

Köszönjük az Alapítványnak, hogy eljuthattunk erre a csodás helyre, Erdélyi vendéglátóinknak pedig köszönjük a szíves vendéglátást.

Horváth Bence és Horváth Balázs Nagybajom 2-es csoport