Tanulságos beszélgetés

Tanulságos beszélgetés

November 29-én egy előadáson vehettünk részt, ahol Cserna Vivien a Szolnoki Főiskola másodéves hallgatója, a Jászság 1. csoport tagja beszélt nekünk arról, hogy miként készít fel az Alapítvány az életre.

Elmondta, hogy a közel kilenc év alatt, amióta a Csányi Alapítvány felkarolta, mennyi mindenben támogatta, hogy ilyen nagyszerű eredményeket talán el sem érhetett volna, ha nincs ez a segítség. Vivien rámutatott arra, hogy az a sok plusz óra, tanulás a végén hasznunkra válhat és érdemes arra törekedni, hogy mindenben a tőlünk telhető legjobban teljesítsünk. Beszámolt a saját főiskolai választásáról, pályaválasztásáról is. Arra bíztatott, hogy olyan pályát válasszunk, ahol tehetségünket tudjuk kamatoztatni, érdemes akár több mindenben is gondolkodni, minél több lábon álljunk. Fontosnak tartja, hogy a főiskolák, egyetemek nyílt napjait látogassuk meg, ami segít majd a döntésben.

Az alapítványi pályázati felhívásokat is érdemes nézni és részt venni azokon. Saját eredményeiről is beszámolt mennyi mindent kapott ezek által, a legutóbbi sikere: hogy a Microsoft Karrier Tanácsadási Programsorozatán veheett részt.

A beszélgetés nagyon tanulságos volt, sok hasznos tanácsot kaptunk. Vivien előadásának hatására még jobban értékeljük a Csányi Alapítvány által adott lehetőségeket és élünk is azokkal! Köszönjük!

Kalla László és Nemoda Enikő Jászság 3.