Csalaphang Jászberényből

Csalaphang Jászberényből

A Jászsági Közösségi Házból második alkalommal szólt a Pécs Rádió Csalaphang című műsora (november 19).

A Csalaphang jászsági adásában változatos témákról beszélgettek a fiatalok: Cserna Vivien, Major Rudolf, Vig Dávid és Kalla László.

Először egy könnyedebb, széles kört érintő témáról, az ifjúság önkifejezési formáiról volt szó. Ilyen a divat is, szóba került, hogy mostanában egyre többen varratnak magukra tetoválást, tetetnek műkörmöt, pircingeket, fülcimpa-és ajaktágítókat stb. A különböző öltözködési stílusokról is beszélgettünk. Vicces, vidám hangulatban telt az első óra sok-sok zenével.

A műsor második felében komolyabb témára váltottunk: a Jászberény határában működő Sasközpontból érkeztek hozzánk vendék.  Egyikőjük: Juhász Tibor, a Nemzeti Park Igazgatóság madarásza volt, a másik pedig kollégája Dr. Clare Hawkins, aki a világ másik feléről, Ausztráliából érkezett kutató munkára. Rajtuk kívül három  kicsi alapítványos gyermeket  is meginterjúvoltak a riporterek. Érdekes és izgalmas beszélgetést hallottunk az itteni munkáról, kutatásokról és élményekről. Azt is megtudhattuk, hogy miért választották ezek az emberek hivatásként a természetvédelmet.

A fiatal rádiósok műsorról-műsorra ügyesebbek, egyre jobban élvezik a műsorvezetést. Az élő adásnak még nagyobb a varázsa, izgalmas helyzetek adódhatnak, most is így történt, hiszen Viviennek még tolmácsként is meg kellett állnia a helyét. Csak így tovább!

Jászsági mentorok