Darules és Fotós Futam

Darules és Fotós Futam

Fotós csapatunk az elmúlt két napot a szegedi Fehér-tavon töltötte (november 13-14). A Kiskunsági Nemzeti Park által szervezett Fehértavi Darvadozáson vettünk részt.

Pénteken iskola után a Közösségi Házból indultunk az első fotós helyszínünkre a Sándorfalva mellett található Macskási-gyepre, ahol már a Nemzeti Park őrei vezényletével nagyon sokan várták a Fehér-tavon átvonuló darvak esti behúzását.

Az idei évben egy gyönyörű naplementével,és ködfoltok kialakulásával „egybekötött” darubehúzást csodálhattunk, és fotózhattunk le.

A második napunkon már napfelkelte előtt elindultunk Szegedről Sándorfalvára, azzal a céllal, hogy „lencsevégre kapjuk” a Fehér-tó ébredező élővilágát.

A túránk során elsősorban dankasirályokat, szürkegémeket, darvakat, nagy és kis kárókatonát sikerült fotóznunk. A madarak mellett számos növény-, és állatfajról is készítettünk makró képeket.

A Fotós Futam pályázatára négy kategóriába adtunk le fotókat: állat, makró, darvadozás, tájkép. A leadott fotóinkból egy kis ízelítő:

A négy órás gyalogút után a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kutatóházához látogattunk, ahol madárgyűrűzési bemutatóval vártak minket.

Fotós csapatunk

Turuczki Szabolcs, Varga Péter Bendegúz, Berta Bence, Mikics Péter, Berta Luca, Benczúr Anna, Koza Attila, Nádudvari Nóra, Bakó Balázs

Szegedi 2-es csoport