Hétvége Brüsszelben

Hétvége Brüsszelben

Lenyűgözött a fiatalok hozzáállása az út során.

Davidnek hívnak, angol vagyok. Lassan 3 éve élek és dolgozok Magyarországon. Ez idő alatt rendszeres látogatója voltam és vagyok a Csányi Alapítvány Közösségi Házainak, ahol már volt szerencsém találkozni és megismerni a gyerekeket foglalkozások alkalmával vagy nyár táborok alatt (pl.: Máltán, Sárospatakon). Október 13-16 között egy mentor kíséretében az Alapítvány 16 támogatottját kísérhettem el Belgiumba. Egy pályázat győztesei voltak. A pályázat Bánki Erik Európa Parlamenti képviselő támogatásával került kiírásra. A pályázaton minden 14. életévét betöltött Alapítványi támogatott részt vehetett.

A tanulmányi kirándulás nagyon jól szervezetten zajlott. A reptéren fogadtak bennünket és a kint tartózkodásunk alatt a programokra mindig volt velünk kísérő. Az étel és a szállás kifogástalan volt. Vasárnap Gentbe és Brüzsbe látogattunk el, a városokat az őszi nap fénye még pompásabbá varázsolta. Hétfői napot a Parlamentben töltöttük. Bánki Erik a parlamenterekkel és a parlamenti munkával kapcsolatban sok érdekes tudnivalót osztott meg velünk, majd az izgalmas beszélgetést követően egy interaktív kiállításon vehettünk részt.

Az este folyamán az 1956-os Forradalom emlékünnepén vehettünk részt. Ez Brüsszel központjában egy hatalmas előadóteremben került megrendezésre. Nagyszerű és felemelő érzés volt a több mint 300 Belgiumban élő magyarral együtt ünnepelni. A Csík zenekar fellépése zárta a megemlékezést. Kedden korán reggel indultunk a reptérre. Mindenki ismeretekkel és élményekkel gazdagodva tért haza Belgiumból.

Lenyűgözött a fiatalok hozzáállása az út során. Örömmel használták angol nyelvtudásukat, közvetlenek, nyitottak és befogadóak voltak. Már nagyon várom, hogy ismét találkozhassak velük. David Holmes, önkéntes