Kedves Csányi Alapítvány

Kedves Csányi Alapítvány

Nagy örömömre szolgált ellátogatni a szombati nap folyamán (február 2.) a Csányi Alapítvány nagybajomi Közösségi Házába.

Szeretetteljes fogadtatásban volt részem mind a mentorok, minden a diákok részéről. Az előadásomat érdeklődéssel hallgatták a gyerekek. A visszafogottság és az angol nyelv használatából adódó kezdeti nehézségek leküzdése után egyre aktívabban vették ki részüket a tanulók az előadást követő idegen nyelven folyó vitában, beszélgetésben.

Fantasztikus lehetőség volt ez a nap arra, hogy beszélhessek szülőhazámról. Az alkalom során mind én, mind a diákok gyarapodtunk azáltal, hogy felfedeztük a kultúráinkban rejlő hasonlóságokat és különbségeket. Kimondottan értékeltem a diákok nagyfokú érdeklődést az amerikai népzene iránt és örömömre szolgált az is, hogy közösen elénekelhettük a “Swing Low, Sweet Chariot” című dalt.

Azonban mindennek vége szakad egyszer, és be kell valljam nehéz szívvel hagytam itt ezt a csodálatos környezetet. Amennyiben a jövőben még adódik lehetőségem mindig örömmel fogok visszatérni a nagybajomi Közösségi Házba.

Tisztelettel:
Ryan Occeña
Fulbright ösztöndíjas