Dolgok, amiért érdemes élni című darabot néztük

„A mai nap folyamán, azaz  november 11.-én egy nagyon különleges dologban volt részünk. A csoporttársaimmal, két mentorral, Sasával és Barnabással és egy önkéntessel csodálhattuk meg fővárosunk utcáit. Miután Pest nevezetességein gyönyörködtünk, utunk a 6. kerületben lévő Centrál Színházig vezetett. Az ország egyik leghíresebb és legjobb színésznőjének, Pokorny Liának monodrámáját nézhettük meg, ami a ”Dolgok amikért érdemes élni” címet viseli. Az előadás előtt a Művésznő egyesével köszöntötte nézőit, és beszélgetett velük. Továbbá velünk is beszélgetett, és szívesen készített velünk egy közös csoportképet. Személy szerint, mivel Lia tudta, hogy nekem a bakancslistámon szerepelt, hogy találkozhassak vele, ezért külön is csináltunk egy közös képet, és megölelt. Ezt követően beültünk az előadásra, ami fantasztikus volt. A színésznő sikeresen avatta be a közönséget a darabjába, és senki sem ellenkezett. A művésznő a szokásos színházi előadásoktól eltérően, a sorok közt mászkált, így a közönség figyelmét még jobban lekötötte. A darab tanulsága az volt, hogy gondoljuk át, hogy miért is érdemes élni. Így tehát mindenki boldogan és meghatottan távozott az előadás végén. Végezetül szeretném megköszönni az Alapítványnak, hogy támogatott abban, hogy eljuthassak és találkozhassak a példaképemmel, Pokorny Liával!” Merkl Loretta, Kaposvár 3