ECDL felkészítő tréning Jászberényben

08.03. – A mai nap a jászberényi Szent József Katolikus Elektronikai Technikumban elkezdődött az ECDL felkészítő 5 napos tréningünk. Az órákat az online alapismeret elméleti kérdéseinek kitöltésével kezdtük majd jött a gyakorlati rész. Mikor mindenki végzett a feladatokka,l szövegszerkesztéses feladatokat oldottunk meg. Ebéd után a követő programunk a bowlingozás volt, amit nagyon élveztünk. Valakinek ez volt az első alkalom, hogy játszott. Elejétől kezdve beleadtunk apait-anyait, hogy minél több bábút döntsünk le. Mindenki örült a másik sikerének.

08.04. – A második nap több elméleti feladatot oldottunk meg és minél többet csináltunk annál jobban ment mindannyiunknak. Ha valaki nem értett valamit, Zeke Lajos bácsi felkészítőnk mindenkinek segített és megmutatta, hogy kell.  Délután megnéztük a Sára Sándor teremben vetített Scooby! 2020-as animációs filmet. A film 2 órás volt, sok vicces jelenetet láthattunk és legalább annyi meghatót is. A mozizás után még megnéztük Koncz Gábor jászberényi festőművész kiállítását is. Sok-sok képét csodálhattuk meg, a legjobban a Foszladozó vég-kép és a Törés című művei nyűgöztek le bennünket, hisz mindenki mást látott bennük és ez volt az egészben a különleges. Az izgalmakkal teli nap után sokan fáradtan, de több annál több élménnyel tértünk haza.

08.05. – A harmadik nap a délelőttünk is gyorsan eltelt, sokat gyakoroltunk, elméleti és gyakorlati részt is. Délben átsétáltunk a River étterembe és utána ott maradtunk társasozni. Csapatokra osztódtunk és kaptunk egy-egy Exit nevű szabadulós játékot. Ildi néni, valamint Czuczu Fruzsina és Vig Dávid kis-mentorok is csapattagokká váltak. Izgatottan fogadtuk, hogy milyen is ez a játék, mert még egyikünk sem játszott vele. Sok-sok logikázás és gondolkodás után sikerült megoldani a feladványokat. Mondanom sem kell, hogy a végére azért jól elfáradtunk, még ha nem is fizikailag, de az agyunk biztosan. Egy fagyira azért még volt erő, így átsétáltunk a fagyizóba, ahol beszélgettünk.

08.06. – A negyedik napon egyre több és több dolgot tudtunk meg a szövegszerkesztésről is. Délután a csoport fele focizott és kosárlabdázott, addig a másik fele megtanulta a römi kártyajátékot. Hazafelé segítettünk mentorunknak lemosni a kisbuszt, sok vicces pillanatot szereztünk eközben.

08.07. – Elérkezett a táborunk utolsó napja is, az ECDL vizsgára való felkészülés során rengeteg hasznos dolgot tanultunk meg. A vizsga reméljük, hogy mindenkinek könnyen menni fog. Köszönjük Lajos bácsinak a segítséget! Ebéd után átsétáltunk az OTP Bank jászberényi fiókjába, ahol Fülöpé Paksi Katalin, a fiók nyugalmazott fiókvezetője, önkéntesünk tartott nekünk előadást a banki életről: hogy milyen ott dolgozni, milyen hitelek vannak, a valutákról és a könnyebb fajta ügyintézésekről is beszélgettünk. A kedvenc pillanatunk az volt, mikor Kati néni behozott más-más külföldi pénzeket pl.: Euro, svájci frank, melyeket pénzvizsgálóval át is világíthattunk. Azt is megtudhattuk, hogy mennyire megkönnyíti az OTP Bank a sérült emberek ügyintézéseit. Minden évben sokat segítenek a rászorulóknak, így nem is csoda, hogy mindig ők viszik el az OTP-n belül a Felelősséggel egymásért díjat! Köszönjük ezt a felejthetetlen délutánt!

Pár csoporttag gondolatai a táborról:

,, Rengeteget tanultam ezalatt a hét alatt, de ennél még fontosabb számomra, hogy együtt lehettem a csoporttársaimmal, és sok-sok vidám pillanatot éltünk át együtt! ” Juhász Lídia, Jászság 3-as csoport

,, Örültem, hogy újra együtt lehettünk,a programok is jó hangulatban teltek el, de a legjobb akkor volt, amikor mentorunk hazahozott minket és a kocsiban sokat beszélgettünk, nevettünk! ” Oláh András, Jászság 3-as csoport

,, Nagyon szerettem ezeket a napokat, jó hangulatba teltek és sosem unatkoztunk, együtt volt az egész csapat, mindig volt valami program, amin részt vettünk és ez tette olyan jóvá. Nekem is a kedvencem a hazafelé utak voltak, hisz Ildi nénivel és a többiekkel nagyon jó volt a hangulat, de a társasozásokat is nagyon szerettem!” Pege Gyula, Jászság 3-as csoport

A további képek a Galériában megtekinthetőek!