Egy hét az egészség jegyében

Egy hét az egészség jegyében

Július 12. és 16. között az egészség volt a központi téma a Szeged 3-as csoportban az egészségtábor keretén belül. Több oldalról vizsgáltuk meg a témát a kis-mentorokkal együtt és mi is aktívan vettünk részt a napi programokon.

Hétfő: A napot Perjési Dorinával és Sebők Marcival, a Szeged 1-es csoport egyetemistáival kezdtük egy sportvetélkedővel. Különböző ügyességi és gyorsasági versenyszámokat állítottak össze nekünk, mi pedig csapatokban, a legjobb tudásunknak megfelelően csináltuk meg a feladatokat. Célba dobás, kislabda vezetés szlalompályán és hullahoppkarikás célba dobás is szerepelt a számok között. Ebéd után Makra Sarolta csoporttársunk tartotta meg kiselőadását a biztonságos közlekedésről, amely során nekünk is volt lehetőségünk tesztelni tudásunkat egy KRESZ vizsgán kahoot segítségével. A hétfői nagy meleg miatt a délután hátralevő részében egy közösen választott filmet néztünk meg.

Kedd: Ez a nap az egészséges étkezés jegyében telt. Dorina és Marci a különböző egészséges és egészségtelen ételekről mesélt nekünk és mi is megoszthattuk tapasztalatainkat, hogy mi milyen ételeket eszünk, mik azok, melyekből többet kellene fogyasztani és miket kellene kerülnünk. Az étkezés témaköre mellett extrém sportokról is volt szó. Ki kellett találnunk, hogy milyen érdekes sportok is vannak a világban, mint például a görling. Délután Rully Vandával és Tokaji Lilivel beszélgettünk a túrázásról és a túrázás szabályairól. Szót ejtettünk az El Caminoról és a csütörtöki túránk állomásait is szépen sorra vettük, hogy mit láthatunk az egyes állomásokon és mit kell magunkkal vinni, hogyan kell viselkedni, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a saját túránkból.

Szerda: Ezen a napon tombolt a hőség Szegeden, ezért az Aquapolisban hűsöltünk és élveztük a vízi sportok eme előnyeit. Természetesen nem hagytuk ki a csúszdákat sem és a sportuszodát sem. Egymással versenyeztünk, hogy ki tud hosszabb ideig a víz alatt úszni, ki tud hamarabb lecsúszni a kamikaze csúszdákon és ki tud a legnagyobb csobbanással vízbe ugrani. Habár ez a nap volt a legegyszerűbb, mégis itt fáradtunk el a legjobban.

Csütörtök: Vas Evelin, Berta Gábor és Zombori Dániel jött el velünk a közeli Szabadság térre, hogy megtanuljunk focizni, illetve a lányok pedig ügyességüket bizonyítva játsszák végig Evelin sportpályáját. A kapura rúgás nem is volt annyira egyszerű, mint gondoltuk, de így is mi nyertünk a kis-mentorokkal szemben. Az ügyességi vetélkedőn pedig mindenki megtalálta azt, amiben a legjobb. Ebéd után pedig a Tisza és a Maros partjára mentünk el túrázni, amit korábban terveztünk meg Vandával és Lilivel. Végigsétáltunk a Gergely-ligetig, átmásztunk a Károly-hídon, bár nem mindenki választotta a könnyebb utat, majd utunk végén eljutottunk a Tisza-Maros torkolatához. Innen indultunk vissza a kiindulópontunkhoz kellemesen elfáradva.

Péntek: Ezen a napon folytattuk az egészséges életmódról tudásunk bővítését. Vas Evelin, Pápai Panna és Kormos Dénes volt a segítségünkre. Evelin a dohányzás, az és a drogok kártékony hatásairól beszélt nekünk, illetve beszélhettük meg eddigi tapasztalatainkat. Panna egy közös főzésre invitált minket, aminek a fénypontja az volt, hogy a saját magunk által készített paprikás krumplit és gyümölcssalátát ettük meg ebédre. Amíg a lányok inkább a konyhában sürögtek-forogtak, addig a fiúk megterítettek mindenkinek Dénes útmutatásai alapján. Délután volt idő egy kis focira és játékra, majd a hét programját Dénes gitár koncertje zárta.

A tokaji tábor után jó volt ismét együtt tölteni egy egész hetet, tovább tudtuk ápolni a barátságot, megtanultunk sok mindent az egészséges életmódról és nem utolsó sorban sokat mozoghattunk és sportolhattunk is együtt.