Egészségtábor a Pécs 3 csoportban

Egészségtábor a Pécs 3 csoportban

A mai nappal (július 13.) kezdetét vette a P3 csoport helyi egészségtábora. A tábor színes programjairól minden nap tudósítunk.

1. nap – A mai nap fő programja a nyelvi vizsga volt, melyen a csoport valamennyi tagja eredményesen szerepelt. A következő tanévtől már mi is „élesben” részt fogunk venni a Csányi Alapítvány nyelvi versenyén, melyhez nagy segítséget nyújtott a mai nyelvi vizsga is, hiszen a vizsgarutin megszerzése nagyon fontos. Köszönjük Hollósi – Simon Judit néninek és nyelvtanárainknak, Bali Zsanettnek és Jobbágy Katának, önkéntesünknek Elter Norbertnek hogy a vizsgán erősítettek, bátorítottak, jó tanácsokkal láttak el minket a további idegennyelv tanulásunkra vonatkozóan.

2. nap – Délelőtt az egészséges életmódról beszélgettünk, majd figyelemfelhívó plakátokat készítettünk. A finom ebéd után Norbi, az önkéntesünk tanított nekünk Pharell Williams Happy című számára egy pörgős koreográfiát.

3. nap – A mai délelőtt az egészséges táplálkozás jegyében telt. Mindenki arra törekszik, hogy egészségesen éljen, táplálkozzon, de konkrét tanácsok nélkül ez nehezen sikerül. Az egészséges táplálkozás 12 pontját figyelembe véve fokozottabban fogunk majd odafigyelni étrendünkre. Testtömeg indexünket kalkulátor segítségével kiszámoltuk. A bőséges ebédet követően délután ismét a mozgásé, táncé volt a főszerep, hiszen helyes táplálkozás esetén sem hanyagolható el a rendszeres testmozgás. A mai nap nagy meglepetést tartogatott zenei tehetségünk Balázs számára, aki a Pesti Vigadóban is fellépett már Gyermeknap alkalmából. A Csányi Alapítvány támogatásával egy új gitárt kapott, mely nagy segítséget biztosít számára további zenei pályafutásához. Köszönjük!

4. nap – Nagy megmérettetés várt ránk a mai napon. Dinya Illés, Dinyus tartott ma nekünk tömény két órás spinning edzést. Miután megismertük a spinning alapjait megkezdtük az edzést. Lelkes csapatunk nagy dicséretet zsebelt be az edzés végén, mindannyian tisztességesen „végigtekertük” a két órát. Dinyus is felhívta figyelmünket a rendszeres mozgás fontosságára, és ha nem is a spinning lesz mindannyiunk számára a legszimpatikusabb mozgásforma, fontos, hogy minél több sportágat kipróbáljunk. Jól megérdemelt ebédünket Pécs Amerikai éttermében fogyasztottuk el.

5. nap – A mai nap csak a szórakozásé volt. Ellátogattunk a Cinema Citybe, ahol a Minyonokat néztük meg 3D-ben. Sokan közülünk még sosem voltak 3D-s moziban, így nekik ez még nagyobb élményt jelentett. Ebéd után értékeltük és lezártuk az egészségtáborunkat, majd kitöltöttük a tábori elégedettségi kérdőíveket is. Izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Nagyon szépen köszönjük a színes, érdekes programokat. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk.