„Summáját írom Eger várának”

A mai nappal kezdetét vette a legnagyobb diákok nyári tábora. Az uticél Eger és környéke. A gyerekek 6 napot töltenek el, a feladatokban és látnivalókban bővelkedő vidéken.

Az első nap során a tanulók idegenvezetőjük segítségével, interaktív feladatokon keresztül ismerték meg Eger várának történetét és foglalták el azt. Feladatlapok és térképek segítségével, csoportokban dolgozva igyekeztek a már meglévő történelmi tudásukat felhasználni és gyarapítani.

Az est folyamán a Történelmi Vigasságok hagyományörző program keretében több színpadi előadást is megnézhettek, ilyen volt például: Népünk ritmusára folk-show, Amarcord operatársulat: Kétfilléres opera című előadása.

A hét folyamán még számos ismeretgazdagító és kulturális program vár rájuk, mint például városismereti vetélkedő, Aggteleki-cseppkőbarlang, Fátyol-vízesés, Istállóskői-ősemberbarlang, Szilvásvárad, Vizsoly, Szerencs, Látványszínház: Török víziók, valamint Magyarország legmagasabb csúcsának meghódítása.