Egy út vége, egy másik kezdete!

„Az Alapítványban eltöltött 13 év alatt rengeteget tanultam és sok élménnyel lettem gazdagabb. A kezdetekről legfőképpen a nyári táborok, az iskolai tanulást támogató különórák, kirándulások és múzeumok jutnak eszembe, de emlékszem a felvételi elbeszélgetésemre is, ez a jelenet maradt meg bennem nagyon élénken. Egy teremben sok, akkor még számomra idegen felnőtt előtt kellett magamról beszélnem és én elmondtam, hogy színésznő szeretnék lenni, mindenki kedvesen mosolygott. Ez a tervem csak a gimnáziumig tartott ki és utána is többször változtattam a terveimen, de az Alapítvány mindig támogatott: a grafikusi szakmám és a közösségszervezői BA-s diplomám megszerzésében egyaránt.

Az Alapítványtól olyan támogatást kaptam a tanulmányaimban és az élet egyéb területein, ami nélkül ma nem tarthatnék ott, ahol. Életre szóló barátságokat kötöttem és egy közösség tagjává váltam. Az össz-művészeti táborok során a hozzám hasonlóan művészetek iránt érdeklődő csányisokkal alkothattunk együtt, ezekben a táborokban kismentorként vettem részt. Ekkor tapasztaltam meg, hogy milyen jól kijövök a fiatalabbakkal, mennyire izgalmas számomra a velük való munka. Az itt szerzett tapasztalatok is hozzájárultak, hogy az ifjúsági közösségszervező szakirányt választottam.

Köszönöm az Alapítványnak a kapott lehetőségeket és kihívásokat! Ezek által fejlődtem és erősödtem, lettem az, aki most vagyok: egy határozott és magabiztos fiatal. Tanulmányaim befejeztével úgy lépek ki a felnőttek világában, hogy tudom, az előttem álló nehézségeket és akadályokat le fogom tudni győzni, megtalálom az utat céljaim eléréséhez. Mindezért nem lehetek elég hálás!

Még egyszer szeretném megköszönni az elmúlt 13 évet! Az Alapítványnak további sikereket kívánok a tehetséges fiatalok támogatásában! ”

Kátai Alíz Zsuzsanna, a Szeged 1-es csoport tagja