Egyedülálló lehetőség

Egyedülálló lehetőség

Egy egyedülálló élményben és lehetőségben volt részem 10 napon keresztül, amikor felvételt nyertem a Csányi Alapítvány támogatásával az MCC Summer Academy ez évi rendezvényére (augusztus 14-24). Az idei évi rendezvénynek gazdasági témája volt, leginkább arra lehet kihegyezni az egészet, hogy hogyan lehet egy sikeres vállalkozást nyitni és alapítani. Mindennap a munkájukban elismert szakemberek segítségével gyarapíthattuk tudásunkat ebben a szerteágazó témában.

Az első héten Norman Gray, a quinnipack-i egyetem professzora tartott egy kétnapos előadást. Igazán érthetően tálalta a vállalkozók világának korántsem egyszerű életét és egy szórakoztató feladat is várt ránk az előadásai során. Mindenkinek el kellett gondolkozni, hogy milyen vállalkozást alapítana és megadott szempontok alapján át kellett gondolni, hogy vajon működőképes lehet-e és mennyire lenne esélye a piacon a túlélésre. Az én kétfős csapatom egy kürtőskalács gyártó és áruló céget alapítanánk. Az ötletünk pozitív elbírálásra került, szóval láttak benne fantáziát, így bármikor belekezdhettünk eme ötlet megvalósításához. Norman Gray professzorhoz csatlakozott egy sikeres amerikai vállalkozó Carlton Highsmith úr is, akinek egy csomagolócége van és a legnagyobb márkákkal áll kapcsolatban és az ő csomagolásaikat készíti.

A napok során rengeteg kis startup cég prezentációját meghallgathattuk és azt is elmondták, hogy mi volt a sikerüknek a titka. Jöttek előadók az OTP Banktól is, hogy bevezessenek minket a bankok és a bankolás világába.

Délutánonként lehetőségünk nyílt rá, hogy a külföldi diáktársainkkal beszélgessünk és megismerjük egymás kultúráját. Nagyon szépen köszönöm a Csányi Alapítványnak a lehetőséget, hogy izgalmas előadások révén gazdagíthattam a tudásomat és az angol nyelvű előadások miatt az angol nyelvtudásomat is elmélyíthettem. Vig Dávid, Jászberény 1.