Egyetemi felvételire készülünk

Egyetemi felvételire készülünk

A pécsi 1 és jászság 2 csoport, betekintést nyertünk a Kaposvári Egyetem világába, a felvételi rendszer „hogyanjába”, és e mellett kiváló lehetőség nyílt rég nem látott barátainkkal találkozni.

November 14-én körbejártuk az egyetem lenyűgöző épületét kívül-belül. Ezen felül a 200 ezer kötetes állománnyal rendelkező könyvtárat is meglátogattuk, a könyvtár előnye, hogy rengeteg mű online is elérhető a diákok számára. Majd a következő helyszín amit meglátogattunk egy kollégiumi szoba volt. Meglepően otthonos és szép kétágyas szobát láthattunk. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik, ami még csábítóbbá teszi.
A Dr. Gombos Péter, a pedagógiai kar dékán helyettese  tartott egy előadást, amely során rengeteg fontos és hasznos információval lettünk gazdagabbak  az egyetemben rejlő lehetőségekkel és szakokkal kapcsolatosan.
Ezek után a felvételi eljárással kapcsolatban hallgattunk meg egy előadást, amit Gerencsér Tímea, a központi tanulmányi iroda vezetője tartott, aki ugyancsak sok figyelemre méltó gondolatot osztott meg velünk. Felhívta figyelmünket az egyetemek megjelölésének sorrendjére a pótfelvételi lényegességére, a pontok számolására, a határidők betartására. A programot a csecsemőszoba megtekintésével zártuk, érdekes volt, hogy az élethű babákat a kezünkbe vehettük. Ezúton köszönjük a Csányi Alapítványnak a lehetőséget.

Darázs Mátyás, Tóth Máté, Kovács Viktória Jászság 2., Tischlér Renáta Pécs 1.