Első közös programunk Budapesten

Első közös programunk Budapesten

Mi, budapesti egyetemisták már felköltözésünk óta terveztük, hogy közösen töltünk el pár órát. Mivel ezen a hétvégén rendezték meg a Nemzeti Vágtát, úgy döntöttünk, hogy vasárnap kilátogatunk a Hősök Terére, majd megnézzük az ARC kiállítást is (szeptember 21.)

A Nemzeti Vágtát idén hetedik alkalommal rendezték meg, az ország lovas ünnepeként tartják számon, a verseny mellett a magyar lovas kultúra és lovas hagyományok ápolása is a cél. Az ország minden tájáról érkeznek versenyzők, ahogy látogatók is, a hangulat magával ragadó volt.

Nem messze a vágta helyszínétől, az 56-osok terén rendezték meg az ARC kiállítást, ahová szintén ellátogattunk. Az óriásplakátok között mindenkinek akadt kedvence, az alkotások főleg kritikákat fogalmaztak meg a jelenlegi társadalmi és politikai helyzetről, illetve a „miben hiszel?” kérdésre próbáltak választ adni. Budapesti egyetemistaként széles kulturális paletta tárul elénk, amelyekkel élve többféle világszemléletet ismerhetünk meg. Ezek közül részesítettük most előnyben e két eseményt, és reményeink szerint még sok hasonló programra jutunk el a számtalan lehetőségeket kihasználva.

Köszönjük a Csányi Alapítványnak, hogy együtt lehetünk és ilyen alkalmakra is lehetőségünk nyílik.

Király Kinga, Lévay Melitta, Kolonics Klaudia, Kmett Dániel