Éjszakai fotózás Szegeden

Éjszakai fotózás Szegeden

Fotós csapatunk az őszi szünet első két napjában október 28-án és 29-én ismét fényképezőgépet ragadott, a mostani alkalommal Szeged esti fényeit és az őszbe burkolózott környéket „kapta lencsevégre”.

Pénteken iskola után a Közösségi Házba gyülekeztünk, ahol a vacsoránk elkészítése után az éjszakai fotózás rejtelmeibe mélyedtünk el. Az interneten utána néztünk, hogy milyen módszerekkel lehet egy-egy fotót elkészíteni. Az elmélet a gyakorlati rész következett, autóba ültünk és fotótémákat kerestünk a városban.

Ezen az alkalmon először próbáltuk ki a hosszú záridejű fényképek készítését.

Másnap reggel hajnalban, még napfelkelte előtt érkeztük ki a Mórahalom mellett található Nagy-széksós tóhoz, abban a reményben, hogy átvonuló darvakkal is találkozunk. Sajnos most nem jártunk sikerrel, kárpótolt azonban minket az itt éjszakázó nyári ludak hangos csapata.

A reggeli madarászást követően ismét autóba ültünk és egy másik kedves helyünkre mentünk, az Ásotthalom mellett lévő erdőbe. Az őszi tájban rengeteg új fotótémával találkoztunk.

Visszatérve Szegedre egy rövid felmelegedés után Szabit vittük haza egy kis kerülővel, Maroslelle és környékét fedeztük fel. A nap legizgalmasabb pontja a pusztában hagyott 1980-as évjáratú Robur busz megtalálása volt, amit valószínűleg szálláshelyként használhattak a múltban.

Turuczki Szabolcs, szegedi 2-es csoport