Élet a Tápéi réten

Élet a Tápéi réten

A mai nap folyamán (március 21.) a foglalkozások után el látogattunk a Tápéi rétre, ahol Turuczki Szabolcs csoportásunk túravezetésével készítettünk fotókat egy iskolai fotópályázathoz tanyavilág témakörben.

A fotózást Szabiék családi gazdálkodásában élő állatok megörökítésével kezdtük, az 1900-as évek elején épült istálókban és az udvaron nagyon sok háziállatot sikerült lefotóznunk (nyulakat, birkákat, teheneket, tyúkokat, kakasokat).

A háziállatos képsorozatunk elkészítése után a gazdálkodás eszközeiről készítettünk pillanatképeket, majd az ártéri erdőbe vezetett utunk abban a reményben, hogy a kubikgödrök élővilága már a tavaszi ébredés után számos élőlény lakhelyéül szolgál.

Sajnos az erdőben azt tapasztaltunk, hogy a hideg éjszakák még nem kedveznek a békák és más vízi élőlények számára, így a túránk során velük most nem találkoztunk. Az erdőben azonban nagyon sok érdekes, és számunkra még új dolgot fedezhettünk fel. Ilyen volt például egy fiatal őzgida csontváza, aminek csontjait és koponyáját nagy érdeklődéssel szemléltünk meg .

A kalandos erdei túra után a Tisza partra mentünk, ahol megvártuk a naplementét és új fotótémaként képeket készítettünk a csodás látványról.

Hazafelé az autóban a későbbi visszatérés reményében tervezgettünk az újabb fotós túránkat erre a környékre.

Nádudvari Nóra, Szeged 2-es csoport