ÉLETTÉR-KÉP

ÉLETTÉR-KÉP

“Június 2-án megrendezésre került Jászfényszarun a Szent Erzsébet Közösségi Házban, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság és a Europe Direct Szolnok által meghirdetett művészeti pályázat eredményhirdetése. Az ÉLETTÉR-KÉP 2022 Gyermekrajz és fotó pályázat idei legfőbb témája a Víz volt. Pályázat célja: felhívni a figyelmet a VÍZ fontos szerepére, vízfelhasználásához kapcsolódó környezettudatos szemlélet kialakítása, a takarékos, felelős vízhasználat ösztönzése, hogy megelőzzük a VÍZVILÁGVÁLSÁGOT s az Európai zöld megállapodás széles körű megismertetése. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet a természetes vizek, vizes élőhelyek értékére, ezerarcú szépségére, annak védelmére.

A 208 alkotás közül a kilenctagú szakmai zsűri elbírálása alapján, a legszínvonalasabb alkotásokat kiállították. A rendezvényt a polgármester asszony: Győriné dr. Czeglédi Márta nyitotta, majd a díjak átadását Kovács Béláné Pető Magdolna, a népfőiskola vezetésétől és  Farkas Edit, a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria igazgatója vezényelték.  A Jászsági Közösségi Ház művészeti csoportjának nagy része több pályaművet adott be erre a pályázatra. Hárman képviseltük őket csütörtökön. Nagy Ildikó mentornak, aki a művészeti csoportot vezeti, köszönhetjük, hogy csapatunk tagjai kiemelkedő helyeket értek el. Biztatása és szakmai segítsége nélkül nem mertünk volna pályázni. A zsűritagok kiemelkedő figyelmet adtak az alapítványi műveknek, hiszen csak mi készítettünk nemez, és batikolt műveket. Külön kiemelték, hogy remek és csodálatos alkotások származtak a csoportunktól. Különböző kategóriában és korosztályban értünk el helyezést. Emellett az egész művészeti csoportot is különdíjban részesítették.

Munkás Kevin Manó, Németh Henrietta, Pege Angelika – harmadik helyezett, Sas Maja-különdíj fotó kategóriában, Hégete Alexandra – különdíj, Szücs Lili- különdíj, Tamasi Tilda – különdíj, Batik képek – különdíjban részesültek.” Hégete Alexandra, Juhász-Aba Nikolett és Tamasi Tilda Jászság, művészeti csoport

Képek a Galériában láthatók!