Első találkozás a családokkal

Első találkozás a családokkal

Szeptember 4-én megrendezésre került a Jászság 2. csoport tanévnyitó szülői értekezlete.

Először a nagyok szüleivel gondoltuk át a szeptemberi-októberi programokat. A megbeszélésen részt vevő diákok kitöltötték tanulmányi szerződéseiket, megfogalmazták vállalásaikat az új tanévre. A felsőoktatásban tanulók beszámoltak első tapasztalataikról, pozitív élményeikről, felmerülő aggályaikról. Az érettségire készülők örömmel fogadták a nyelvi munkacsoport által felkínált lehetőségeket. A középfokú nyelvvizsgával rendelkezők közül többen választották a további nyelvvizsgákra való tanulás helyett a felvételire való készülés alternatíváját, nem kizárva, hogy a tanév végéig esetleg más nyelvből még egy alapfokút is megszerezzenek. Mint minden alkalommal, most is baráti hangulatban telt az értekezlet, érdekességét, különlegességét az adta, hogy a kicsik és nagyok szülei- ha rövid időre is- de találkozhattak egymással.

18 órától kezdődött az értekezlet második fele, ami már kizárólag az idén beválogatott kisdiákok szüleinek szólt. Szó esett az őszi rendezvényekről: Ébresztőóra program, családi nap, Ffocibajnokság, Léghajó program és a fejlesztő órák rendje. A családok maximális együttműködésről tettek tanúbizonyságot: voltak olyan szülők, akik előre jelezték, hogy az adott időben dolgoznak, de más szülőkkel összebeszélve gyermekeik oda- és hazaszállításával kapcsolatban, „delegálták” gyermeküket a megbeszélésre, akik komolyan véve tisztes feladatukat, bőszen jegyzeteltek.

Minden, az értekezleten részt vevő családnak még egyszer sikeres évkezdést kívánok, mivel minden család képviseltette magát, így ez a jókívánság mind a huszonhatjuknak szól!

Szabóné Lengyel Eszter mentor