ELTE Eötvös Collegium Tehetségtábor

Január 25-30 között egy hetet töltöttem az ELTE legrégebbi szakkollégiumában, az Eötvös József Collegiumban, az idén már negyedszerre megrendezett tehetségtáborban.

Délelőttönként a kollégium volt (ma már az ELTE professzorai, a BTK volt dékánja) és mai tagjai tartottak előadásokat a szakterületükről és a szakkollégiumi életről. Ezután a kollégium 17 műhelye közül választhattunk, érdeklődésünknek megfelelően, ahol szemináriumi foglalkozásokon vettünk részt. Én az angol-amerikai műhely tagja voltam. Itt angol nyelven, kis csoportokban folyt az előadás az angol irodalomról, nyelvtanról, vitakultúráról.

Délutánonként szabadidős, kulturális programokat szerveztek számunkra. Meglátogattuk a Magyar Természettudományi Múzeumot, a Művészetek Palotájában meghallgattunk egy orgona hangversenyt és túráztunk a Pálvölgyi barlangban. Csütörtökön az Országházhoz szerveztek látogatást, erre azonban sajnos nem tudtam elmenni, mivel az angol OKTV középdöntője is ezen a napon volt, amire szerencsére idén is bejutottam.  Nagyon örülök, hogy meghívtak ebbe a táborba, mert emlékezetes hét volt, ami alatt ízelítőt kaptam az egyetemi és szakkollégiumi létből, megismertem egy rendkívül kedves, barátságos közösséget.

Bencze Balázs Nagybajom 1.