Európai Uniós Alapismeretek 2023

A mai nap során lehetőségünk volt részt venni egy különleges előadáson, melynek témája az Európai Unió volt. Az előadást a Europe Direct Baranya tájékoztató központ vezetője, Kerner Barbara tartotta. Az előadás főbb pontjai az EU megalakulása, a mai állapota és az intézményei voltak. Betekintést nyerhettünk a különböző EU-s szervezetek működésébe, milyen szerepei vannak és milyen érdekeket képviselnek. Továbbá megismertük a magyar képviselő bizottságot. Választ kaphattunk arra a kérdésre is, hogy mit jelent EU-s polgárnak lenni, hogy milyen jogaink és lehetőségeink vannak. Számunkra ez épp aktuális, mivel 2024. június 6 és 9 között kerül megrendezésre a képviselők megválasztása az Európai Parlamentbe, ahol már mi is szavazhatunk. Köszönjünk a Csányi Alapítványnak a rendezvény megszervezését és az Europe Direct tájékoztató központnak és vezetőjének Kerner Barbarának, hogy hozzájárulnak a sikeres érettségire való felkészüléshez, mivel az új tanterv szerint az Európai Unió érettségi tétel. Köszönettel az Alapítvány Pécs 2-es csoportja