Fáy András Alapítvány a Szülők Akadémiáján

„A mai napon lehetősége nyílt a Jászság 3-as csoport 11. osztályosainak és szüleinek a OTP Fáy András Alapítvány munkatársával, Patyus Viktorral interaktív foglalkozás keretein belül bővíteni a pénzügyi ismereteiket.

Az első felvonásban bankszámlanyitásról volt szó, annak megfelelő választásának fontosságáról és szempontjairól is. Mindezeket egy szerepjátékban próbálhattuk ki, ahol mi, mint “bankárok” tudtuk fogadni ügyfeleinket, akik különböző igényekkel egy bankszámlát akartak nyitni. Ezt megelőzően mindenki kapott egy valamilyen élethelyzetben lévő karaktert és ehhez kellett egy megfelelő bankszámla ajánlatot keresnie, amit a többiek, mint a bank dolgozói kaptak. Majd egy kártyás párosító játékban próbáltuk megtalálni a különböző élethelyzetekhez a megfelelő pénzügyi eszközt. Miután ezt a feladatot megoldottuk, sorra vettük ezeket az eszközöket melyeknek jobban megismerhettük a fajtáit. Ez a foglalkozás nagyon érdekes volt, hiszen ezeket a dolgokat, amiket halhattunk nagyon hasznosak lesznek a későbbiekben. Külön öröm volt számomra, hogy a szüleinkkel vehettünk részt ezen a programon. Közösen fedezhettük fel az újdonságokat és segítettük egymást, ha elakadtunk. Köszönjük ezt a hasznos foglalkozást!” Kóczián Olivér Jászság 3-as csoport

„Szombaton résztvettünk egy előadáson a Szülők Akadémiáján, ami a tudatos pénzügyi teendőkről szólt. A Fáy András Alapítvány előadója, Patyus Viktor nagy lelkesedéssel invitált a bankos játékokba, amit nem bántunk meg. Az előadás nagyon színvonalas és élménydús volt, sok új információval gazdagodtunk. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeink biztonságosan és tudatosan kezeljék a pénzügyeiket. Köszönjük szépen a lehetőséget a Fáy András Alapítványnak!” Petrovai Andrea szülő