Nyelvi vizsga fejlesztői szemmel

Nyelvi vizsga fejlesztői szemmel

A nevem William L. Hamlin. Az Egyesült Államokból való vagyok, de itt élek Magyarországon a családommal.

Hamlin Zsuzsanna, az egyik angol fejlesztő tanár az Alapítványnál a feleségem. Így talált rám az Alapítvány és kért meg, hogy legyek vizsgáztató az egyik vizsgájukon.  Angol anyanyelvi tanárként tanítok pár kaposvári iskolában és néha megkérnek, hogy segédkezzek egy-egy vizsgán is, így hát van némi tapasztalatom, és összehasonlítási alapom is az Alapítvány tanulóival.

Angol anyanyelvűként állíthatom, hogy mindig örömömre szolgál, hogy ha az anyanyelvemen beszélhetek más nemzetek tagjaival és az Alapítvány diákjai megadták nekem ezt a lehetőséget. A benyomásom róluk nagyon jó volt, legtöbben könnyedén kommunikálnak, nagy szókinccsel és helyes nyelvtannal. A nyelvtudásuk mutatja, hogy az iskolai óráik mellett még valami különlegeset kapnak az Alapítványnál. Az is kellemes meglepetésként ért, hogy milyen éretten gondolkozik némelyikük társadalmunk aktuális kérdéseiről. Azt is hozzátenném, hogy néhány diáknak nagyszerű humorérzéke van és kellemes szórakozás volt a velük való beszélgetés.

Mindent összevetve élveztem a vizsgáztatást az Alapítványnál és kívánom az összes diáknak, hogy továbbra is tanuljon ilyen jól.

William L. Hamlin