Félévértékelő szülői értekezletek

Az eltelt féléves munka értékelése, valamint a következő féléves tervek egyeztetése zajlik a Közösségi Házakban szülői értekezletek formájában is.

Pécs:

Pécs 3. csoport: Szülői értekezletet tartottunk február 5-én, szombaton. Az iskolai tanulmányi eredmények mellett értékeltük a csoport Alapítványban eltöltött első félévét is mind a gyermek, mind a szülő, mind a mentor nézőpontjából. Egyeztettük a tanulmányi ösztöndíj igénylésének módját, a hatosztályos gimnáziumba való továbbtanulás lehetőségeit és az erre való tematikus felkészülés fontosságát. Részletesen átbeszéltük az előttünk álló Életút Nappal kapcsolatos tudnivalókat, a tematikus nyári táborok menetrendjét, valamint átbeszéltük a VI. Össz-művészeti alkotótáborban való részvétel lehetőségeit. A közös szülői értekezletet követően személyes megbeszélések keretében egyeztetett gyerek, szülő és mentor a gyermek egyéni fejlődésével és célkitűzéseivel kapcsolatban. Bálint- Orsós Andrea, mentor Pécs 3-as csoport

Pécs 2. csoport: A Pécs 2 csoport 2022. február 17.-én tartott online szülői értekezletet, ahol mentorunktól tájékoztatást kaptunk a csoportunkat érintő fő kérdésekről. A legfontosabb a májusban sorra kerülő portfólióvédés volt, ahol a gyerekek az alapítványi tagságukat erősíthetik meg. Mentorunk megerősítette, hogy minden gyermek pályázata megérkezett a központba, továbbá megbeszéltük az ezzel kapcsolatos feladatokat, felkészülést. Tájékoztatást kaptunk a tervezett Életút Napról, amit két kimaradt év után reméljük, hogy idén megtarthatunk. Szó esett a tervezett táborokról: külföldi nyelvi táborok Angliában és Németországban, erdélyi történelmi és honismereti tábor, sport- és összművészeti táborok, amelyeken a gyerekek részt vehetnek. Mindenki egyhangúlag kifejezte reményét, hogy bízunk ezek megvalósulásában is annál is inkább, mert a gyerekek nagyon várják már őket. Megbeszéltük a nyelvvizsga eredményeket és a további felkészülésről is esett szó, valamint a félévi tanulmányi eredményekről is tájékoztatást kaptunk. A javítás érdekében a szülőkkel egyetértve újra elindul a tanulószoba, hogy még több tanulmányi ösztöndíjas tanulónk lehessen. Köszönjük az Alapítvány támogatását! Szabó Zsuzsanna, szülő Pécs 2- es csoport

Jászság 4-es csoport: Február 12-én fordított szülői értekezletet tartottunk a Közösségi Házban, melynek során – rendhagyó módon – a szülők beszéltek. Mentorként úgy érzem, hogy szükséges meghallgatni egymás véleményét és a legjobb alkalom erre, a péntek esti értekezlet volt. Örömmel tapasztaltam, hogy szívesen mesélik el a hozzátartozók, hogyan, miként éreznek a gyerekek az Alapítvánnyal kapcsolatban, illetve milyen változásokat tapasztalnak, mióta bekerültek az Életút Programba. Az eleinte tehernek érzett kötelezettségek, mára rutinná váltak és szívesen (bár néha fáradtan) jönnek a foglalkozásokra a fiatalok. A szülők azt is elmondták, hogy mennyire örültek a lehetőségnek, amikor ők is elkísérhették a csoportot a színházba – jól esett kikapcsolódni és együtt lenni a gyermekükkel. A hetedik évfolyam sok nehézséget és feladatot tartogat még számunkra, ezért átbeszéltük a továbbtanulási opciókat. A szülők hasznosnak találták az elmúlt heti pályaorientációs napunkat, ahol a gyermekek megismerkedhettek a felvételi követelményekkel és a helyi középiskolákkal. Otthon is tovább folyt a tervezés, így már sokuk fejében megszületett a döntés. De persze sokat fogunk még erről beszélgetni a gyerekekkel és a szülőkkel is. Hábenciusné Balla Andrea mentor