Jászberény – ötödik állomás

Jászberény – ötödik állomás

December 16-val befejeződtek az alapítványi félévi szóbeli nyelvi vizsgák. Áprilisban találkozunk. További eredményes készülést! A tét nagy, hiszen a szóbeli és írásbeli vizsgán legjobban szereplők nyáron külföldi nyelvi táborba utazhatnak az Alapítvány támogatásával.

Jászberény

December 16-án délután, a Jászsági Közösségi Házban zajlott a félévzáró szóbeli nyelvi verseny. Hollósi Simon Judit és Némediné Béres Judit vizsgáztatóknak két külföldi önkéntes: Kathy Fu (AIESEC) és Zachary del Rosario (Fulbright) segítettek. B1, B2 és C1 szinten 26  tanuló mérettette meg magát és az elhangzott feleletek alapján egyértelműen elmondható, hogy a gyerekek az előző vizsgához képest fejlődtek, viszont a témák sokszínűsége és nehézsége miatt még a nyelvtani és szókincsbeli hiányosságokat pótolni kell. A vizsga összességében jól zárult mind a tanárok, mind a gyerekek elégedettek voltak.

Ez a hosszúra nyúlt vizsganap tartogatott izgalmakat a gyerekek számára, hiszen az önkéntesekkel vizsga után is folytatódott a jó hangulatú beszélgetés. Ezeket a helyzeteket nagyon élvezzük, hiszen más országból érkező emberekkel tudunk beszélgetni, osztozva örömeikben és tapasztalataikban.
Sós Bence, Jászság 3.

 

Szeged

B1, B2 és C1 szinten adtak számot a tanulók tudásukról. Késő délután kezdtük és jócskán este fejeztük be. 40 diák mérettette meg magát.  Globalizáció, génsebészet, a pénz világa, környezetvédelem, eutanázia szerepelt a témák között C1 szinten. Maga a vizsgaszituáció nem okozott problémát a gyerekeknek, hiszen az évek során már rutint szereztek ezen a területen. Kihívást jelentett az a feladat, hogy nem hétköznapi témákról kellett gondolataikat kifejteni. A gyerekek középfokú nyelvvizsgával rendelkeznek, és idén kezdték meg a felkészülést a felsőfokra. Voltak igazán ígéretes feleletek, de a csoport többségének még van hova fejlődnie. Ez a vizsga számukra is visszajelzést adott arról, hogy hol tartanak, és hol kell erősödniük. Találkozunk áprilisban!

Matincsek Zoltán, Keresztesné Molnár Mónika, Varga Katalin, Sarah Lucas, Hollósi-Simon Judit

Pécs

A mai napon zajlottak a Pécsi Közösségi Házban a nyelvi vizsgák. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy vizsgáztatóként mérhettük fel tanítványaink nyelvtudását.  Örülünk, hogy a diákok a nyári vizsgákhoz képest mind szókincsben, mind kommunikációban és nyelvtan szintjén is fejlődést mutattak, amely nagy kihívás volt számukra, hiszen ettől a tanévtől kezdve immáron nem A2-es szinten, hanem alapfokú nyelvvizsgának megfelelő szinten kellett számot adni a tudásukról. A fejlesztőkkel közös megállítatásunk az, hogy nagyon hasznosak az Alapítvány félévi és év végi szóbeli vizsgái, melyek kellő rutint adnak számukra a vizsgadrukk leküzdésében. Úgy tapasztaltuk, hogy a gyerekek ezen területen is fejlődést mutatnak. Már nagyon kíváncsiak vagyunk az év végi szereplésükre.

Jobbágy Kata, Bali Zsanett, Pap Tamás, Koszta Gergő fejlesztő tanárok

Kaposvár

Izgatott gyereksereg töltötte be a Kaposvári Közösségi Házat mivel a délután folyamán megkezdődtek a szóbeli nyelvi vizsgák angol és német nyelvből. A Kaposvár 2 és Kaposvár 3 csoport 14 diákja tett tanúbizonyságot B1, B2 és C1 szinten tudásukról a vizsgabizottság előtt. A nagy izgalmak ellenére mindenki remekül vette az akadályokat és sikeres vizsgával zárták a mai napot. Gratulálunk!

Nagybajom

Először Nagybajom adott otthont a vizsgának, ahol A2, B1, B2 és C1 szinten mérettették meg magukat a tanulók, angol és német nyelven. Nagy élmény volt megtapasztalni a lelkesedésüket.

Így látta önkéntesünk

„A mai nap sikeresen lezajlott a félévi nyelvi vizsgánk, ami a nyelvi verseny szóbeli fordulója. Különösen izgalmassá tette az eseményt, hogy leendő középiskolásaink első alkalommal vettek részt a szóbeli megmérettetésen. A három csoport 34 diákja színvonalasan teljesítette a színes feladatokat angol és német nyelvből. Számomra nagy élmény volt, hogy a vizsgáztató szerepben is kipróbálhattam magam. Bogdán Mária Eszter, önkéntes