Felvételi dömping

Felvételi dömping

A hosszú téli szünet és lazítás után január 9-én a P1 csoportban az év első szülői értekezlete került megtartásra.

Legfőbb aktualitása a vészesen közelgő felsőoktatási felvételi. Először az aktualitások, az elkövetkező, hetek programjai kerültek ismertetésre. Majd az egyetemi/főiskolai, felsőfokú szakképzés ösztöndíjrendszerben eszközölt változásokról, az ösztöndíjrendszer elemeiről: normatív, nem normatív támogatások, szociális ösztöndíj típusairól, a tanulmányi ösztöndíjra való jogosultság feltételeiről, valamint a nem normatív alapú támogatások részletezésére került sor.

Fontos volt hangsúlyozni azon sarkalatos pontokat amelyek a felvételi jelentkezés részét képezik, mint: regisztráció, a pontos kitöltés, a többletpontokat jelentő igazolások beszerzése, csatolása, a határidők betartása, a megjelölni kívánt felsőoktatási intézmények sorrendje, a kalkulátor használata és még sorolhatnánk.

Természetesen a mentorhoz, mint eddig bármiben, bármikor, most is fordulhatnak „gyerekei”, hisz számára is fontos, hogy minden gördülékenyen menjen, a sikeres felvételik érdekében. P1 csoport

Ma (01. 09.) a 2015-os év első szülői értekezletére került sor a pécsi közösségi házban. Az Alapítvány működésében több változás is történt. Többek között ezekről tájékoztattak bennünket szülőket és a P2 csoport tagjait is. A legfontosabb újdonság az alapítványi tagság meghosszabbításának mikéntjéről szólt. A gyerekeknek egy portfoliót kell összerakniuk mely írásbeli és szóbeli részből áll. Szó volt még az egyetemi normatív és nem normatív, a külföldi és a felsőfokú szakképzés ösztöndíjrendszeréről is. Majd az Alapítvány által kiírt pályázatokon való részvételre biztatta a mentor a csoport tagjait. Végül az éves programokról és a táborok időpontjairól tájékozódhattunk.

Boros Ildikó, szülő, P2 csoport