Forgatás Nagybajomban

Forgatás Nagybajomban

Egy mozgalmas napnak néztünk elébe október 2-án, szombaton. Mozgalmasságán túl rendhagyónak is bizonyult, mert vendégül láthattuk Macher Borit, a Kultúrpart operatőrét. Miután kora reggel összeszedtük a szélrózsa minden irányából, Mezőcsokonyától Mesztegnyőig a gyermekeinket, akkor kezdődhetett a nap.

A kicsik a Relax festéssel indították a napot. Egy kis méretű felfeszített vásznat szerettünk volna megfesteni. Miután „bemosakodtunk” és előkészültünk, akkor felvázoltuk macskaúrfit, hogy a következő órában megfesthessük. A célunk az volt, hogy mindenki a saját ízlésvilágának és hangulatának megfelelő színekkel díszítse a motívumot. Két és fél óra után eljutottunk a célunkig. Elfáradtunk, de nagyon élveztük a kihívást, amelyet egy csoportfotóval zártunk le.

A kamera bepillantást nyerhetett egy rendhagyó angolórába is. Mindeközben az emeleten az E-sport bajnokság zajlott.

Ebéd után a „homokóra” következett a 3-as csoportnak, ami a heti 5-ös osztályzatok elszámolását, beváltását jelenti egy kanál homokra. Mindenki szállította jó szokásához híven a jeleseket. A mérés végére 90 kanál homok jött össze. A 100. kanál homok összegyűjtésekor következik a jutalom, ami több minden lehet, például egy közös mozizás vagy egy közös foci.

Kora délután elindítottuk a Madárbarát kertünket is. Ezt, hogy tettük?

Beszélgettünk arról, hogy hol élünk. Miért fontos a természetvédelem. Mit jelent a DDNP rövidítés. Mit tehetünk a flóráért és a faunáért a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben. Mit jelent a madárbarát kert, mit kell tennünk érte, hogy segíthetünk a madaraknak, emlősöknek, hogy átvészeljék a telet.

S ebben nagy segítséget nyújtott Vajda Milán, a 2-es csoport diákja, aki maga is a természet és a fotózás elhivatott követője. Mesélt magáról, miért szeret fotózni és hogyan fejleszti magát és milyen segítséget kap az Alapítványtól, hogy céljait előbb elérje. Mesélt arról is, hogy milyen kapcsolatban áll a szegedi fiatalokkal és mentorukkal, akik a szakmát már professzionális szinten űzik.

Reméljük, hamarosan viszontláthatjuk magunkat egy kis filmben!