Fotós tanfolyamon veszünk részt

Fotós tanfolyamon veszünk részt

Novemberben két alkalommal a szegedi és a kaposvári csoportok fotósai Budapestre látogattak el, a Frame4 Stúdióba, ahol fotós képzésben vettek részt.

A stúdió korábban felajánlott egy fotós képzést, ahol az oktatók hivatásos fényképészek, így még jobban beleláthatunk a szakma rejtelmeibe, valósághű példákon és szituációkon keresztül.

Az első foglalkozáson (november 12-én) kezdetben fotótörténetről beszélgettünk, arról, hogy hogyan fejlődtek a különböző korszakok kamerái, majd a képzésre való jelentkezésként szolgáló pályázatra beadott fotóinkat elemeztük, s ennek kapcsán rögtön kaptunk egy kisebb házi feladatot is. Ezek mellett szó esett még blendéről, záridőről, fehéregyensúlyról, fénymérésről, és sok más érdekes és hasznos dologról egyaránt.

Második találkozásunk kezdéseként (november 26-án) „leellenőriztük” házi feladatinkat, miszerint egymásról kellett olyan portrékat készítenünk, ami kifejezi a lencsevégre kapott ember személyiségét. Ennek kapcsán beszélgettünk arról, hogyan lehet a kép nyelvén kifejezi bizonyos dolgokat, és hogyan lehet az adott üzeneteket könnyen megérthetővé és egyértelművé tenni.

Ezek – és egy ízletes ebéd – után áttértünk a gasztronómia világába, és gyakorlaton keresztül tanultuk meg, hogyan lehet egy ételről jó képet csinálni, valamint egy keveset a fotókon végzett utómunkáról is beszéltünk, ezt is gyakorlaton, méghozzá az előtte az általunk készített képen keresztül.

Közösen elkészített fotónk

Két ilyen remek és hasznos óra után örömmel várjuk a következőt is februárban.

Benczúr Anna, szegedi 2-es csoport