Fricska

Fricska

Január 28-án csütörtökön, egy fergeteges előadáson vehettünk részt, hiszen a világhírű Fricska táncegyüttes jött haza Jászberénybe.

A folkestet Papp Imre és felesége, Péterbencze Anikó virtuóz táncai nyitották meg. Négy régióból tártak elénk táncokat: Szatmár, Kalotaszeg, Mezőség és Székelyföld. A kutató néptáncos szülők  után következtek a fiaik. A Fricska táncegyüttes előadása magával ragadó volt. Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence közül a Papp testvérek Jászberényben születtek. Nevüket a Britian’s és a Hungary’s Got Talentben ismerhettük meg. 2014-ben mind a hárman megdöntötték a leggyorsabb táncosoknak járó Guiness World rekord címet. A világ leggyorsabb táncosa a magyar Moussa Ahmed lett, aki egy másodperc alatt 41 leütést alkotott, így megelőzve az ír Michael Flatleyt. De büszkén mondhatom, hogy a világ második és harmadik leggyorsabb táncosai jászberényiek mint én. 11 éve néptáncolok én is és ők a példaképeim. Köszönöm ezt az estét!

Vig Dávid Jászság 3.

Hihetetlen élményt jelentett a tegnap esti Fricska táncegyüttes produkciója a Főnix Fészek Műhelyházban, szédületes gyorsaságú, kimért pontosságú mozdulatsorok a magyar és erdélyi néptánc elemeinek ötvözése modern, akrobatikus elemekkel. Példa értékű rendkívüli kitartás és gyakorlás eredménye ez, amely az egész közönséget lenyűgözte.

Darázs Mátyás Jászság 2.