Gyárlátogatás Szegeden

Gyárlátogatás Szegeden

Az érettségi évében  vagyunk, így szükségünk van a  segítségre ahhoz, hogy a továbbtanulásunk reális, jól megválasztott legyen.

Ezért  nem csak  az egyetemek, főiskolák nyílt napjaira látogatunk el, hanem meghallgatjuk  végzős egyetemista társaink véleményét, szakemberek  sok-sok éves tapasztalatát. A mérnökökre hazánkban nagy a kereslet. Csoportunkban többen is erre a pályára készülnek. A villamosmérnök, az informatikai – és a vízgazdálkodási mérnök szak mellett az élelmiszeripari mérnök is a szívesen választandó szakok között  szerepel.
Lehetőségünk nyílt  (január 18-án) a Pick Szalámigyár megtekintésére. Gondos szervezést követően a délelőtti órákban érkeztünk a gyárhoz, ahol szívélyesen fogadtak bennünket. A 2 órás részleglátogatás alatt a többféle szalámi gyártásának lépéseit ismerhettük meg. Leginkább a Pick Téliszalámi gyártássora tetszett a csoportnak. Modern gépek, precíz, összehangolt munkavégzés, fegyelem és szakértés – ez jellemezi a gyár életét.  A részlegeken végigkísérő szakemberek igazán alapos, részletes leírást adtak egy-egy munkafolyamatról. Láttuk  többek közt a nagy aprító -daráló-keverő  gépeket, a szalámi töltésének folyamatát, a füstölőt, a szárítót.
A tényleges munkafolyamatok megismerésén túl a mérnökképzésről, a duális képzésről is részletes ismertetőt kaptunk.

Köszönjük az Alapítványnak a lehetőséget,  a szegedi gyárnak pedig azt a vendégszeretetet amellyel vártak bennünket. Nagyon jól éreztük magunkat, örülünk, hogy itt lehettünk!

Így láttuk mi…

Nagyon érdekesnek tartottam a gyár látogatást, megfigyelhettük azt, hogy milyen gyártástechnológiát használ a Pick gyár a különböző termékeinek az előállításához. A humán erőforrás képviselője megismertette velünk a duális képzés előnyeit és azt is hogy miért érdemes a „pick-hez” jelentkeznünk a duális képzésünk gyakorlati helyeként.
Sólya Mihály, Pécs 2.

A mai nap (2016.01.18.) a szegedi Pick gyárat látogattuk meg,ahol egy izgalmas túrán vehettünk részt, a különböző feldolgozási folyamatok megtekintésével. Érdekes volt nyomon követni az élelmiszerek elkészítésének fázisait,hogy mi hogyan készül, és milyen alapanyagokból. Kellemes napot tölthettünk el a gyár területén.
Petrovics Vivien, Pécs 2.

Köszönöm ezt az utat, nagyon emlékezetes és tartalmas volt! Jó, és egyben érdekes dolog bepillantást nyerni egy ekkora gyár, és az ott keményen dolgozó emberek hétköznapjaiba. Köszönöm még egyszer ezt az élményt!
Izsák K. Bendegúz, Pécs 2.

Érdekes volt meglátni, hogy hogyan is készülnek a jól ismert parizerek, szalámik, májasok, amiket a boltok polcain már annyiszor láthattunk. Az egész gyár rengeteg különlegességet rejtett magában, és rengeteg új információhoz jutottunk a termékekkel kapcsolatban. Felvilágosítást kaptunk a duális képzésről. Megtudtuk, hogy a gyár életében is ez egy új, most induló dolog, melyet izgalommal várnak, hiszen szívesen segítik a tehetséges fiatalokat.
Bogdán Dóra, Pécs 2.

2016. január 18-án lehetőségünk volt betekintést nyerni a Pick szegedi üzemébe. Megmutatták nekünk a gyártás minden folyamatát, hogy hogyan lesz a nyers alapanyagokból kész termék. A program kb. három órás volt majd a gyár ebédlőjében elfogyasztottuk az ebédünket. Ebéd után a szegedi közösségi házban meghívtak bennünket egy meleg teára, aprósüteményre.  Köszönjük ezt a napot!
Orbán Máté, Pécs 2.