Gyermeknap a Pesti Vigadóban

Gyermeknap a Pesti Vigadóban

A Pesti Vigadó számos színes programmal várta a gyerekeket és családjaikat gyermeknap alkalmából május 31-én.

A Csányi Alapítvány Pécs 3 csoportjából Majoros Ivett és Wensofszky Balázs családjaikkal részesei lehettek a csodás programnak. A Jászság 2 csoportot Kalla Andrea és Kovács Viktória képviselte.
„150 éves a Pesti Vigadó” című rajzpályázatra beérkező legjobb művekből összeállított kiállítás megtekintésével indítottuk a gyermeknapi programot, melyen a Pécs 3 csoportból Bátfalvi Benjamin munkája különdíjban részesült. Lehetőségünk volt a Magyar Művészbabák című gyűjtemény megtekintésére, mely mindannyiunk számára különleges élményt nyújtott. A Sinkovits Imre Kamaraszínpadi mozi teremben pihenésképpen mesefilmeket tekinthettünk meg, Mekk Elek történetei, a Magyar Népmesék, Frakk és egyéb ismert magyar kötődésű rajzfilmek is vetítésre kerültek. Bejártuk a Pesti Vigadó épületét. A látogatók számára szervezett idegenvezetés meglepetés fellépői voltak a Csányi Alapítvány támogatottjai: Majoros Ivett, Wensofszky Balázs és Kalla Andrea. A tárlatvezetés utolsó állomása volt a Déli Terem, ahol az ifjú művészek már nagy izgalommal várták a közönséget. Ahogy a terem megtelt felcsendült a fuvolaszó. Ivett  Russel Webber: Romany Caprice, Friedrich Kuhlau: Menuett, G.Gariboldi: Etűdök darabokkal varázsolta el a közönséget. Balázs  Anonymus: Gagliarda, F.Carulli: Allegretto, F.Carulli: Moderato darabjait gitáron adta elő. Andi egy Frank Sinatra számot énekelt Fly me to the moon címmel. A meglepetéskoncert hatalmas sikert aratott kicsik és nagyok körében egyaránt.
Köszönjük a Vigadó vezető kurátorának, Mendelényi Zoárdné Tündének és Fodor Tamásnak, hogy ifjú művészeink lehetőséget kaptak a fellépésre, valamint, hogy részesei lehettünk a Pesti Vigadó Gyermeknapi programjának.
Bálint- Orsós Andrea, mentor Pécs 3 csoport és Szabóné Lengyel Eszter, mentor Jászság 2 csoport
Ebben az évben különleges gyermeknapban részesültünk. Elkísérhettem Ivettet a  Pesti Vigadóba, ahol meglepetés vendégként fuvolázhatott. A kényelmes és gyors utat az Alapítvány kisbuszával tettük meg. A Vigadóban már vártak bennünket finom kaláccsal, lufikkal, saját öltözővel és programajánlattal. Végig járhattuk az egész épületet. A 6. emeletről megcsodálhattuk az elénk táruló Budai Várnegyedet, Citadellát, Erzsébet hidat és a hömpölygő Dunát. Megtekinthettük a baba kiállítást, varrhattunk macikat, és ami a legfontosabb részesei lehettünk gyermekeink szereplésének. A napot egy finom vacsorával zártuk a Vapiano olasz étteremben. Köszönjük az Alapítványnak és Andi néninek ezt a felejthetetlen napot.
Köszönettel: Menus Ildikó, szülő Pécs 3 csoport
Gyermeknapon kapott a fiam Wensofszky Balázs egy fantasztikus lehetőséget felléphetett a Pesti Vigadóban, megmutathatta gitártudását egy tárlatvezetés keretén belül a Vigadó Déli dísztermében. Hatalmas élmény volt számunkra a patináns épület falai között tölteni a gyereknapot. Köszönjük a lehetőséget a Csányi Alapítványnak és mentorunknak Bálint-Orsós Andreának, hogy megszervezte és megvalósította ezt a lehetőséget, ami a fiam és a családom számára nagy örömet okozott.
Köszönettel: Wensofszkyné Pintér Rózsa, szülő Pécs 3 csoport