Hagyományos óévbúcsúztató

December 28-án idén is összegyűltünk a Kaposvári Közösségi Házban, hogy az óévet búcsúztassuk, összegezzünk, és a jövőre vonatkozó fogadalmainkat, terveinket egymással megosszuk. Nem új keletű, hogy találkozunk a két ünnep közötti időszakban. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy ez már hagyományaink egyike lett. Mindig van mondandónk ilyenkor is; elmeséltük egymásnak, ki hogyan ünnepelt karácsonykor. Tavaly ilyenkor az előszilveszteri partinkon a muzsikáé és a táncé volt a főszerep. Az idei összejövetel a váratlan vendég, a hajnalig tartó társasozás és beszélgetés jellemezte. Vendégeink azok az alapítványi tagok voltak, akik már több éve befejezték az Életút Programot, s immár érdekes munkájukról faggattuk őket. Öröm volt látni őket és végre megint kötetlenül beszélgetni velük!

Közösen elkészített szendvicsekkel, otthon sütött finomságokkal igyekeztünk kényesztetni a csapatot. A jelenlévők egy része az alagsort vette birtokba – ezek voltunk mi, fiatalabbak – rögtönzött csocsó bajnokság és társasozás (konkrétan a Vérfarkas nevű játék) volt a nyerő. Míg mi lent múlattuk jókedvűen az időt a leszűrődő hangokból úgy ítéljük meg, hogy a felnőttek sem unatkoztak. Néha nagy nevetések szakították meg a duruzsoló beszélgetést. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, a játékon kívül olyan komoly dolgokról is szó esett, mint az előttünk álló beválogatás, portfólióvédés, nyelvvizsgáink, első vizsgaidőszakunk feladatai vagy a nyári terveink. Legközelebb angol és német órákon találkozik a csoport egy része, hiszen az első megmérettetés jövőre a német és angol nyelvvizsga lesz. Majd hatodikán Háromkirályok túra alkalmával már a teljes csoport apraja-nagyja, szülők január, barátok, fejlesztők; együtt indítjuk az évet. Mindenkinek nagyon sikeres, szép új esztendőt kívánunk!

Sárközi Eszter