Hajrá Alex!

Június 10-én délután kettőkor egy maroknyi, de igen lelkes csapat indult ki a szegedi Maty-érre, a Gróf Széchenyi István Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központba, ahol megrendezésre került a IX. Nyíltvízi Úszó Országos Bajnokság. Három távon nevezhettek a bátrak: 10 km – 7,5 km – és 5 km. És ha felmerülne a kérdés, mit kerestünk mi egy ilyen eseményen, a válaszunk igen egyszerű. Pászti Alex, az egyik Csányis társunk a sok medencés gyakorlás mellett most a nyílt vízen is próbára tette tudását 5 km-es távon. Az úton odafelé azon gondolkodtunk, hogy ennyit még lefutni is szép teljesítmény, nemhogy úszva megtenni. Továbbá nehezítő körülmény, hogy nincsenek támpontok, mert nem lehet lelátni a víz aljára, nincs elrugaszkodás 50 méterenként és küzdeni kell a természeti erőkkel, a széllel, a hullámokkal. A startot a heves esőzés miatt 15 perccel elhalasztották, és még akkor is esett, amikor a versenyzők a vízbe csobbantak. Alex legjobb tudása szerint teljesített, a 2500 méteres téglalap alakú pályát kétszer tette meg. A versenyre edzője is elkísérte, aki nagyon elégedett volt teljesítményével.

Az biztos, hogy mi leckét kaptunk Alextől kitartásból, odaadásból és motivációból. Köszönjük, Alex, hogy láthattuk ezt a heroikus küzdelmet!

Sztancsik Tünde, Szabó Tas, Novák Gyöngyi – Sz3