Tök (jó) parti Kaposváron

Nagyon szépen sütött a nap október utolsó szombatján (október 31), mégis nagy kedvvel mentem a hétvégi fejlesztőórára.

Először drámaóra volt, ismerkedős, beszélgetős, egymástól kérdezős feladatokat kaptunk. Ezután szövegértés óra volt, be kellett mutatnunk azt a könyvet, amelyet elolvastunk. Vagy nem olvastunk el, mert nem tetszett. Érdekessége mindennek azért volt, mert mindent indokolni kellett: miért volt jó olvasni vagy épp miért nem ment a könyv elolvasása. Írtunk egy szövegértés tesztet is, amit én könnyűnek éreztem, két hibám volt csak benne. De sokaknak hibátlanra sikerült. Jól éreztük magunkat az órákon, de már nagyon vártuk azért a végét, mert utána következett a Hallowen parti.

Három terem volt, amiben elfoglalhattuk magunkat. A nagyteremben a kézműveskedtünk: boszorkányt raktunk ki időre és a győztes ehetett először a halloweni gumicukorból. Mécsest is készíthettünk denevérrel, boszorkány, vagy feketemacskás mintával. De a legjobb a töklámpás készítés volt szerintem. A másik legjobb pedig a sikítószoba, ahova álarcokkal együtt mentünk be, meg sötétben világítós bogarakkal. A harmadik szoba az informatika terem volt, de oda aztán nem is volt időnk bemenni, sokkal érdekesebb dolgok voltak máshol. Mindenki hazavitte a faragott töklámpását és megbeszéltük, hogy otthon meg is fogjuk gyújtani benne a kismécsest. Sajnos nagyon gyorsan elrepült az idő, kár, hogy vége lett a szombatnak. Remélem jövőre is ilyen jó Hallowen partink lesz.

Hock Dorottya, Kaposvár 2