Helyi úszótábor Pécsett

“A víz és annak használata elkíséri az egész emberiséget a bölcsőtől a sírig. Legjobb barátja annak, aki bánni tud vele, de mindenkor félelmetes ellensége marad annak, aki nem tanult meg úszni.” (Ovidius)

„A mai nap (augusztus 15.) kezdetét vette a Pécs 3-as csoport helyi úszótábora. A délelőttöket a Hullámfürdőben töltjük, ahol a gyerekek Patacsi András úszásoktató segítségével elsajátítják a különböző úszónemekhez kapcsolódó technikai ismereteket. Hétfőn és kedden délután a 3D nyomtatásé a főszerep, szerdán a harkányi strand csúszdaparkjáé, csütörtökön Orfűre látogatunk, pénteken pedig a Mecsextrém park kihívásaival nézünk szembe. A csoportok munkáját az oktatók mellett a Pécs 3-as csoport egyetemistái és önkéntesek segítik. Az izgalmas programok mellett a csapatépítés is prioritást élvez.” Bálint- Orsós Andrea, mentor Pécs 3-as csoport

A táborban készült életképek a Galériában tekinthetők meg.

Így láttuk mi…

„2022. augusztus 15-19 között volt megszervezve a Pecs 3-as csoport kicsijeinek az uszotábora, amin kismentoként vehettünk részt. Mivel mi is ezen csoport tagjai vagyunk, a találkozás nem volt meglepő, nem úgy, mint a programok, melyekett a mentorunk szervezett.

A hét elején, az úszás oktatás után, a program a pécsi Közösségi Házban folytatódott, ahol a gyerkőcök megismerkedhettek a 3D nyomtatás rejtelmeivel. A hét második felében a vizé, és a mozgásé volt a főszerep.

Szerdán a harkányi strandra látogattunk el, ahol kedvünkre csúszdászhattunk, illetve élvezhettük a helyiség által nyújtott egyéb lehetőségeket. Szerdai élmény dömpingünk még Harkány után sem ért véget, ugyanis az estét együtt töltöttük a pécsi Közösségi Házban. Itt a gyerekeknek lehetőségük volt közös filmnézésre és beszélgetésre, ami ugyancsak növelte a közönsség erejét, ami egy hatalmas érték.

Csütörtökön mindenki kiélhette az extrém vágyait, mivel a Mecsextrém parkba múlattuk az időnket. Ebéd előtt a bobozasé, ebéd után pedig főként a kötélpályáé volt a főszerep. A gyerekek kiválóan vették az akadályokat, ezzel bizonyítva talpraesettségüket és rátermettségüket.

Pénteken volt a tábor utolsó napja, de a program ekkor sem veszített színvonalából, hiszen szervezőnk a hétvégére sem fáradt el. Orfű volt az utolsó úticélunk, ahol a gyerekek a vizet természetes környezetben is megtapasztalhatták az orfűi Kistónál. A gyerekeket nem riasztotta el a természet viszontagságai sem, az enyhe eső, és szél ellenére is önfeledt boldogságban (és vízben) fürödtek.

A tábort a Közösségi Házban zártuk. Öröm volt látni számunkra, hogy a mi kis csipet csapatunkból egy év leforgása alatt milyen kis összetartó közösség kovácsolódott. Jó érzéssel tölt el minket az, hogy kis-mentori munkánkkal példát mutathatunk a kisebbeknek, és ezzel egy kis szeletet vissza adhatunk az Alapítványnak abból a sok jóból amit kaptunk az évek során.Tarnay Ákos és Szereceán Tihamér kismentorok Pécs 3-as csoport

„Szerdán kapcsolódtam be a helyi úszótábor programjába, amikor a Harkányi strandra mentünk. A rajtkőről az úszómedencébe érkező bombák és a 2,8 méter mély medence aljának lábbal vagy kézzel történő megérintése mellett természetesen a csúszdapark kínálta lehetőségeket is kipróbálták a gyerekek. Egészen zárásig maradhattunk, hiszen aznapra a Közösségi Házban alvás szerepelt a programon. A sok élmény mindannyiunkból kivette az energiát, így volt aki már a film első perceiben elaludt. Csütörtökön a közös reggeli után a Hullámfürdőbe mentünk, onnan pedig a Mecsextrém parkba, ahol bobozás és az alpesi kötélpálya kipróbálása volt a cél. A Junior pályán a gyerekek az egyensúlyérzékük és az ügyességük próbatétele mellett például a magasságtól való félelmeikkel is megküzdöttek a többiektől érkező bátorító szavak segítségével. Az utolsó napot az Orfűi Kistó Strandján töltöttük, remélve, hogy az előrejelzésnek megfelelően csak késő délután érkezik meg az eső. A vízben közös labdázással és iszappakolással múlattuk az időt. A jó szervezésnek és a kismentoroknak köszönhetően zökkenőmentesen zajlott a hét és rengeteg nevetéssel és élménnyel gazdagodhattunk mindannyian. Köszönöm, hogy ott lehettem a P3-as csoporttal.” Czimondor Csilla önkéntes

„Ezt a hetet a P3 kicsi csoport úszótáborában töltöttem, önkéntesként. Új terület volt ez számomra, amiben kipróbálhattam magam. A héten a délelőtti úszás órák mellett délután változatos programok várták a gyerekeket. A rendkívüli melegben a jóleső strandolások mellett, ismerkedtek a 3D nyomtatás rejtelmeivel, a Mecsextrém Parkban kipróbálhatták a bobozást és az alpesi kötélpálya akadályainak leküzdését is. A Közösségi Házban való első közös alvást és filmnézést is nagy izgalommal várták. Jó volt látni, hogy a gyerekek élvezik a programokat és egymás társaságát, lassan de biztosan egy összetartó kis csapattá kovácsolódnak, melyhez ez a tábor is hozzájárult. Odafigyelnek egymásra, az egy hét alatt sok-sok gyermeki kacajt, bolondozást láttunk, hallottunk, ugratták, bíztatták egymást ha az kellett, és örültek egymás sikerének is. Fáradhatatlanok voltak, igazi kis energiabombák, minden napot teljes erőbedobással csináltak végig. Élményekben gazdag hetet zártunk mindannyian, köszönhetően mentoruknak, aki ezt a fantasztikus tábort megszervezte számukra és a kis-mentorok által nyújtott rengeteg segítségnek. Úgy gondolom, nekünk felnőtteknek is maradandót adott ez az egy hét, a közös élményekkel együtt. Köszönöm és örülök, hogy ezt a hetet Velük tölthettem, emlékezetes marad!” Borsy Luca, mentor Pécs 1-es csoport