Hétvégi lecke

Hétvégi lecke

Színházi lecke címmel rendezett a Marcibányi téri Művelődési Központ és a Drámapedagógiai Társaság az elmúlt hét végén szakmai konferenciát Budapesten (február 7.)

A téma a történet volt, kifejezetten a színházi aspektusból vizsgálva. A rendezvényen drámapedagógusok, színházi szakemberek és érdeklődők gondolkodtak együtt az adott témáról. Előadásokat hallhattunk Sherer Pétertől és Gyulay Esztertől arról, hogy egy-egy hétköznapi sztoriból, hogyan lesz színházi előadás, külső személőként is izgalmas volt látni egy adott történet metamorfózisát a fizikai színházi előadás megszületésére.

Pintér Béla rendező, drámaíró saját élményeiről, gondolkodásmódjáról való beszélgetés igaz szakmai csemege volt számomra. A nap végén az esti bábelőadás megkoronázta a napot, köszönet érte a Bárka Színháznak, akik tárgyjátékukkal a történetmesélés egészen sajátos módját mutatták meg. Az előadást követő beszélgetés a késő estébe nyúlt, de mindenképpen azzal a gondolattal és örömmel álltunk fel a konferencián, hogy ilyen tartalmas és hasznos, a mindennapokban használható tudást adó továbbképzést szívesen veszünk a jövőben is.

V. Sárközi Angéla és Szabóné Lengyel Eszter, mentorok