Heuréka!

A Tudomány határok nélkül projekt zárásaként május 13-án, szombaton „Heuréka-projektnapot” valósított meg a Pécsi Közösség Ház csapata. A projekt célja, hogy a tudományokat a mindennapi élet részének tekintsük, hiszen a felfedezések a mindennapi élet részei. Az idegen nyelvi csoportok szintjüknek megfelelő olvasott és hallott szövegértési feladatokkal hangolódtak a nagy találmányokra. A nap céljaként a szabadalmakról készítettek plakátokat és mind-mapeket, melyekből kiállítást alakítottunk ki, a csoportok mindenki munkáját megtekinthették. Alkotásaikról angol, német valamint spanyol nyelven prezentáltak párokban illetve hármas csoportokban. Többek között arról, hogy az adott találmány vagy újítás hogyan változtatta meg a világot, minek a helyét vette át, illetve milyen formában egyszerűsített a mindennapi életünkön. Kisebb csoportokban elképzelték, hogy milyen lenne az életünk például a villanykörte, a toll, a műanyag vagy a papírpénz nélkül. A nap zárásaként 3 asztalhoz ülve beszélhették meg a gyerekek, hogy mi mindent tanultak a mai napon. A projektnap méltó zárása volt a 2022/2023-as tanév idegen nyelvi fejlesztőfoglalkozásainak. Jobbágy Kata és Czimondor Csilla, német nyelvi fejlesztők

A projektnap fotói a GALÉRIÁBAN tekinthetőek meg.

Így láttuk mi…

A mai napon újra együtt voltak a kicsik és a nagyok a pécsi Közösségi Házban, ahol ezúttal Heuréka-napot tartottunk. A nap folyamán különböző találmányokkal foglalkoztunk tanult idegen nyelveinken, angolul, németül és spanyolul egyaránt. Egy könnyed activityvel melegítettünk be reggel, ahol el kellett mutogatni a napunk alapjait szolgáló dolgokat, mint a villanykörte, az Aspirin vagy a tűz. Utána mindenki nyelvi szintjének megfelelően olvasott érdekes cikkeket, illetve oldott meg feladatokat a témához kapcsolódóan. Tisztáztuk, mit is takar igazából a szabadalom, illetve megvitattuk, mely eszközök nélkül nem tudnánk elképzelni a mai életünket. A gyerekek kivétel nélkül élvezték a mai napot, hiszen kiélhették kreativitásukat előadások, plakátok keretében, szerencsére volt mindig választási lehetőségük, mivel kedvük szerint dönthettek, mivel szeretnének foglalkozni, így a hangulat is remek volt. Köszönjük nyelvi fejlesztőtanárainknak és mentorainknak ezt a napot, fantasztikusra sikeredett! Polgár Antónia, Pécs 1-es csoport