Hogyan legyek még jobb? -projektnap

„A szombaton a projekt napunk először ICDL vizsga prezentáció modul próbavizsgájával kezdődött. Majdnem mindenkinek 90% felett sikerült teljesíteni a próbavizsgát, és ennek nagyon örültünk. Lajos bácsi gyorsan ki is tűzte a vizsga időpontját március 19-ére. Ebéd után Horváth Annával folytattuk a napot, akivel egy kisfilmet néztünk meg együtt, majd próbáltuk azt kielemezni. A film az előítéletről szólt. Megbeszéltük, hogy mi, a főszereplő helyében mit tettünk volna, és vajon a csattanó után milyen érzések kavaroghattak benne. Próbáltunk az életből hozni példákat, hogy mikor találhatjuk szembe magunkat előítélettel, és ezeket hogyan tudjuk kezelni. Mi is tudtunk mesélni a magunk életéből olyan helyzeteket, amikor mi is előítélettel voltunk valakivel szemben, vagy velünk voltak így és ez nekünk sem esett jól. Jobb, ha nem mások véleményére hallgatunk, hanem próbáljuk egymást megismerni, és csak utána mondunk bármit is a másik emberről.”

Munkás Kevin Manó Jászság 1-es csoport