Érdekképviseleti Fórum Kaposváron

Kompetenciahatárokról beszélgettünk a Kaposvári Közösségi Ház őszi Érdekképviseleti Fórumán, immár a legifjabb kaposvári csoport delegáltjaival bővülve. Több csoport életében vannak ebben a tanévben változások: a beválogatás követő örömteli nyári együttlétek után jönnek a dolgos hétköznapok is. Ennek a váltásnak az (esetlegesen?) felmerülő nehézségeiről, a változás hozta problémák megoldási stratégáiról is szó esett. Mint ahogyan szó volt az általános iskola/középiskola átmenetről, az érettségi előtt állók kérdéseiről, tétovázásairól, vagy akár problémáiról is. Hol tud ebben a folyamatban a mentor, az Alapítvány, a szülő vagy maga az érintett gyermek és fiatal hatékonyan, egymást segítve részt venni? Milyen feladataink vannak a változás okozta feszültségek feloldásában? Ugyan a téma nagyon komoly volt, mégis a résztvevők konstruktívan, humorral próbálták könnyebbé tenni a beszélgetést, járták körül a témát. A késő estébe nyúló fórum azzal zárult, hogy a kompetenciahatáraink témát szeretnénk majd folytatni a következő, tavaszi ülésünkön is.

Vancsuráné Sárközi Angéla, mentor