Nyilt hét Kaposváron

Kaposvár 1-es és 2-es csoportjaiban az elmúlt héten lehetősége volt a szülőknek, arra, hogy betekintést kapjanak a fejlesztőórákon folyó tanulmányi munkába.

Több ilyenen vettem már részt szülőként, iskolában is gyermekeimnél, most abban a különleges élményben lehetett részem, hogy mindkét csoportban megnézhettem hogyan teljesítenek gyermekeim. Mindig is tudtam, hogy itt valami más zajlik, mert a fiúk általában jókedvűen, élményekkel telve érkeznek haza akár a nyelvi, akár a hétvégi fejlesztőórákról legyen is szó. Lelkesen mesélik el, hogy mennyire másképpen tanulnak a foglalkozásokon, mennyire nem megterhelő, vagy mennyivel jobb és nem unalmas, mint az iskolai tanórákon. A nyelvi órákon a hagyományos mellett megfért az újszerű oktatási mód, a gyerekek és a fejlesztők folyamatosan idegen nyelven beszélnek a gyerekekkel. Jó volt hallgatni, (kicsit irigykedve de nagyon büszkén) szemléltem gyerekeimet. A hét végi fejlesztőórák is tanulságosak voltak számunkra. Minden szülőtársam elcsodálkozott azon, hogy a gyerekeink mennyi mindennel gazdagodnak egy-egy ilyen fejlesztőórán. Informatika, matematika, szövegértés és drámaóra alatt nem láttam ásítozó, padra fekvő, unott arcú gyerkőcöt. Színes érdekes pedagógiai módszereket láthattunk mi szülők, olyanokat, amelyet én magam másutt nem tapasztaltam.  Szívesen vettünk részt és reméljük jövőre újra betekinthetünk az órán folyó munkába.
Czene Ibolya, szülő