Húsvét a Nagybajomi Közösségi Házban

„Húsvét közeledtével a hagyományoknak megfelelően a foglalkozások után ünnepi hangulatban töltöttük el egymással az időt. Projektünk keretében ezen ünnep hagyományáról gyűjtöttünk információkat. Feladatunk az volt, hogy minél több népszokást és a keresztény kultúrához kapcsolódó szokásokat keressünk és informálódjunk róluk. Andris bácsival például tojást festettünk és megtudtuk, hogy régen milyen természetes anyagokat használtak nagyszüleink, ahhoz, hogy a tojásokat megfessék. Mi is kipróbálhattuk, hogy a lila hagyma héjából milyen színűvé varázsoljuk őket, illetve festettünk a ma használt gyakori tojásfestékkel is. A festett tojásokat kevés zsírral fényesítettük meg. Megtudtuk azt is, hogy mi az eredeti festett tojás színe (piros). Szilvi néni és Andris bácsi hagyományos húsvéti reggelit készített nekünk, és Szilvi néni ismertette az ehhez és az ünnephez kapcsolódó keresztény kultúrát. Beszélgettünk az étel megszenteléséről és további húsvéti jelképek jelentéséről. Közben Roland bácsiék csoportja húsvéti filmnézéssel kapcsolódott ki. Megtudtuk, hogy nagyszüleinknek mik voltak a természetes, mindennapi dolgok.”

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kíván a Nagybajomi Közösségi Ház!”

Völfinger Petra, Pálfi Eszter, Bogdán Vivien

További képek megtekintése a Galériában lehetséges