Húsvétra hangolva

A közeledő Húsvét jegyében töltötte a szentesi 1. csoport március 18-i projektnapját, azonban ismét nagy hangsúlyt fektettünk az egészségre is.

A lányok először az életkoruknak megfelelő egészségnevelő foglalkozás keretében a hasi szervek és alhasi kötőszövetek funkcióiról és azok védelmének lehetőségeiről tanultak Repa Aranka Kriston-trénertől. A foglalkozás keretein belül néhány praktikus tornagyakorlatot is megismerhettek, amelyek segítik őket nehézségeik leküzdésében.

A fiúk az informatika teremben indultak a Húsvét nyomába, és párban dolgozva igyekeztek minél több és érdekesebb adatot összegyűjteni az ünneppel kapcsolatban. A történeti háttéren kívül az ilyenkor előforduló étkek, szimbólumok jelentésével és jelentőségével is foglalkoztunk. Ezt követően prezentációkat készítettek, amelyek „A Húsvét eredete” és „Húsvéti hagyományaink” címmel, valamint kitekintő ismeretbővítésként a „Van-e Húsvét a Húsvét-szigeten?” címmel öltöttek formát. Nemcsak bemutatók, hanem ismeretterjesztő, figyelemfelhívó plakátok is készültek, amelyekről röviden, lényegre törően tájékozódhat a témákról házunk minden látogatója.

A lányok programja a tojásfestés volt: az alapanyag előkészítése után tanultak a hagyományos díszítési eljárásokról és motívumokról, valamint azok szimbolikus jelentésről. A kivitelezésben azonban inkább egy ma divatos technikát választottunk, tojásaink tempera-lakk eljárással színesedtek meg. Mikor mindkét nem csapata elkészült a rábízott feladattal, az egyik termeben összegyűlve kíváncsian hallgattuk meg a fiúk húsvéti előadásait.  Minden gyermek részéről egész idő alatti folyamatos koncentrációt és pontosságot igényeltek a feladatok, így csoportunk kissé elfáradva, de jókedvűen és új ismeretekkel gazdagodva indult haza a nap végén. -Kovács Sándor mentor, Szentes 1.

Galériánk itt tekinthető meg.