Játékos logika tábor Pósa Professzor Úrral

Játékos logika tábor Pósa Professzor Úrral

Ezen a hétvégén 3. alkalommal találkozhattunk Lajos bácsival és Jutka nénivel. A táborban való részvétel feltétele volt a korábban levélben küldött matematika feladatsor eredményes megoldása. Sikeresen dolgoztunk, így Nagybajomból és Pécsről heten élhettünk ezzel a lehetőséggel. A tábor helyszíne Budapest volt, Advent harmadik hétvégéjén. Hóesésben értünk fel a budai hegyre és foglaltuk el a kora esti órában szállásunkat. Mindkét nap nagyon jól éreztük magunkat mert:

„a suliban nem így gondolkodunk a feladatok megoldásán, itt másfajta feladat megközelítési módot kaptunk” (Méri Pécsről)

„nagyon jó gondolkodtató, játékos feladatok voltak” (Zsombor, Pécsről)

„sok új dolgot tanultam, játékosan oldhattuk meg a feladatokat” (Rebeka, Nagybajomból)

„számos érdekes eszköz segített a gondolkodásban: kártya, társas, egyszerű használati tárgyak” (Márk, Pécsről )

„izgalmassá tette a foglalkozást a versenyszellem és motiváló volt a jutalom csoki is” (Szandi, Pécsről)

Köszönjük Lajos bácsinak „ Medvének” és Jutka néninek „ Nyúl anyónak” a kellemes hétvégét. Jó lenne, ha az iskolai matek órák is hasonló formában és vidám hangulatban telnének. Bízunk abban, hogy lesz még rá mód, alkalom, és idő, hogy együtt táborozzunk. Köszönjük az Alapítványnak, hogy a matematikát szerető és tudó emberek között a  kapcsolat létrejöhetett és ebben az évben eredményesen  és rendszeresen működött. Kívánunk mindenkinek békés ünnepeket! A nagybajomi és pécsi matekosok