Julie Chennek hívnak

Julie Chennek hívnak

A Kínától nem messze lévő Tajvan szigetéről érkeztem, ami tartozhat Kínához is meg nem is. Tajvanon születtem, de közel 19 évet töltöttem Kínában.

Amikor felvételt nyertem a főiskolára a Dél-Ázsiai tartományból északra költöztem Pekingbe, Kína fővárosába.

Pekingben nagyon sok külföldi van, különösen európaiak. Megfigyeltem a különbségeket köztük és köztünk, illetve sokat hallottam tőlük Európáról, így az Egyesült Királyságról, Ausztriáról és Magyarországról is. A hollywoodi filmeknek is nagy rajongója vagyok, amikben sok-sok jelenet van Európáról. És most, tessék, itt vagyok!

Kína százszor nagyobb, mint Magyarország és a népessége is 130-szorosa Magyarországénak, így nem meglepő, hogy minden nagyon zsúfolt nálunk. Határozottan kényelmesnek érzem emiatt Magyarországot.

Szegedre két napja érkeztem, ahol az Alapítvány Közösségi Házában lakom. Még nem találkoztam a gyerekekkel, de minél többet tudok meg az Alapítványról, annál izgatottabban várom a találkozás pillanatát. Az Alapítvány rendezett, áttekinthető és a gyerekek mentorai is nagyon segítőkészek.

Remélem tudok majd segíteni a gyerekeknek és remélem engem is megkedvelnek majd annyira, mint az előző önkéntest, Yinát. Ez az önkéntes munka mindenképpen hasznossá teszi a magyarországi tartózkodásomat.

Julie